Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Uz pomoć Delija odbojkašice Zvezde slavile protiv Srema

Odbojkašice Crvene zvezde zabeležile su još jedan maksimalan trijumf u prvenstvu. Na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, izabranice Ratka Pavličevića slavile su protiv Srema.

U prepunoj hali „Pinki“ pred našim vernim navijačima Delijama, odbojkašice u crveno-belim pružile su fantastičnu igru,a pitanje pobednika nije bilo upitno.

Sve do 7:8, vodila se ravnopravna borba na terenu, ali onda je Crvena zvezda preuzela inicijativu i brzo je na semaforu pisalo 11:20. Do kraja prvog seta, izabranice Ratka Pavličevića rutinski su stigle do 14:25.

U drugom setu malo su se namučile naše odbojkašice. Srem je vodio sa 10:8, ali kada je bilo najpotrebnije uz podršku sa tribina, došlo je do prekreta. Vezale su crveno-bele četiri poena i prešle u vođstvo. Prava borba viđena je u finišu drugog seta na 21:22, uspešan je bio blok Katarine Čanak, a poslednji poen donela je Jelena Stojić za 22:25.

Servis je odlično funkcionisao na utakmici tako da su crveno-bele bez problema završile i treći set.

Najefikasnija u timu Crvene zvezde bila je Jelena Stojić sa 15 poena, dok je Adela Helić završila meč sa 11 poena.

U narednom kolu odbojkašice Crvene zvezde igraju protiv Železničara u Lajkovca.

Srem – Crvena zvezda 0:3 (14:25,22:25,19:25)

PSC „Pinki“ Sremska Mitrovica. Gledalaca: 1000. Sudije: Jovana Vuković i Dragan Papović.

SREM: Mihajlović 8, Grabić 9, Sarić 12, Dapčević (libero), Jovanović, Stevanović 2, Drašković, Antić 4, Živanović 7.

CRVENA ZVEZDA: Živojinović 9, Đurđević (libero), Marković 6, Ćirović 2, Čanak 9, Stojić 15, Helić 11, Rodić.

Katarina Čanka, završila je meč sa devet poena. Na kraju duela sa Sremom, ona se zahvalila saigračicama na borbenoj igri, ali je posebno apostrofirala navijače.

– Čestitam ekipi na borbenoj utakmici. Prvi put smo ove sezone igrale pred našim navijačima u gostima. Srećne smo zbog toga. Srce nam je bilo puno zbog Delija. Navijači su nam dali dodatni motiv da pružimo sve od sebe na ovoj utakmici i ostvarimo maksimalnu pobedu. Još jednom hvala Delijama. Čestitam i Sremu na dobroj utakmici – istakla je Katarina Čanak.

Božica Marković, fantastično je odigrala još jedan prvenstveni meč, a posle utakmice je zadovoljno istakla:

– Sjajno smo se borile, čestitam ekipi na pobedi. Ostvarile smo maksimalnu pobedu, mada je svaka utakmica teška na svoj način, bez obzira na rezultat. Srem je pružio dobar otpor, međutim bile smo u svim elementima dobre, posebno na servisu. Tu smo ih odvojili od mreže. Pohvalila bih saigračice na velikoj borbi, nismo odustajale od naše igre. Hvala i navijačima koji su došli da nas podrže u Sremskoj Mitrovici. Tribine su bile pune, što nas je obradovalo. Idemo dalje u istom ritmu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama