Кошарка Кошарка/Вести

Душко Ивановић нови тренер Црвене звезде

Нови први тренер сениорског тима КК Црвена звезда мтс је Душко Ивановић.

Он је и званично почео са радом у понедељак, а а тим поводом одржава се конференција за медије у хали Александар Николић на којој говори нови тренер Душко Ивановић и председник клуба Небојша Човић.

Искусни црногорски тренер, рођен 1. септембра 1957. године у Бијелом Пољу, потписао је у двогодишњи уговор са црвено-белима, а са првом екипом одрадиће већ истог дана и први тренинг. Званични деби имаће у четвртак на утакмици 7. кола Евролиге са француским АСВЕЛ-ом у Београду.

Душко Ивановић на клупу црвено-белих стиже као један од најискуснијих и најтрофејнијих европских тренера. Некадашњи тренер Лиможа, Барселоне, Панатинаикоса, Химкија, Бешикташа и Басконије (водио је у 3 наврата) власник је 17 тренерских трофеја у Швајцарској, Француској, Грчкој и Шпанији.

Своју 30-годишњу тренерску каријеру почео је у Швајцарској 1993. године (Фрибург), и то након изузетне играчке каријере коју су му обележиле две европске титуле са Југопластиком.

Последњи тренерски ангажман имао је на клупи Басконије којој је донео 4. титулу првака Шпаније (три од четири титуле тог клуба освојио је управо Душко Ивановић као тренер) победом над екипом Барселоне у финалу чији је МВП био актуелни плејмејкер Црвене звезде Лука Вилдоза.

Клуб и овим путем жели пуно успеха и среће нашем новом тренеру Душку Ивановићу.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама