Rukomet Rukomet/Izveštaji

Crvena zvezda Grundfos – Dubočica 31:25 (17:10)

Nakon dva negativna rezultata u derbijima protiv večitog rivala i Metaloplastike, Crvena zvezda je u okviru 8.kola ARKUS lige savladala Dubočicu u „Šumicama“ – 31:25 (17:10).

Tokom najvećeg dela utakmice, posebno tokom prvog poluvremena, Crvena zvezda je imala potpunu kontrolu nad utakmicom i mogla već u prvom delu igre da obezbedi dovoljnu zalihu pred nastavak. Zahvaljujući prekaljenom Miroslavu Kociću na golu Leskovčana Zvezda je na poluvremenu imala „samo“ sedam golova razlike.

U ranoj fazi su Zvezdini momci došli do prednosti, dva gola Simića i Nenadić za 5:2 u 5.minutu, da bi sa dva gola Branko Kankaraš doneo sigurnih 10:5 u 15.minutu. Zvezda je igrala čvrstu odbranu, koristila tranziciju, ali je Kocić u nekoliko navrata uspevao da sačuva svoj gol. Zaustavio je sedmerac Bujišića 26.minutu, pre toga je Nenadić pogodio prečku, ali su crveno-beli golovima u seriji lomili protivnika. Pred ulazak u poslednji minut Ramzi Majdub je pogodio za 17:10.

U nastavku su se trgli gosti, uspeli da smanje minus, Kocić je nastavio da brani sve što je mogao, Nenadić i Horvat su atraktivnim golovima dizali samopouzdanje ekipi. Do 45.minuta izabranici Ratka Đurkovića su kontrolisali pet golova razlike, a Andrija Atanasković je doneo 26:23 u u 52.minutu. Zvezdin pad energije i koncentracije gosti nisu imali snage da iskoriste. Kocić je uspevao da zaustavi pokušaje Simića i Majduba sa krila, ali je u finišu bronzani junior uspeo da pronađe rešenje i sa tri gola približi Zvezdu trijumfu. Bivši rukometaš Crvene zvezde Aleksandar Pavlović je postigao poslednji gol za Dubočicu u 54.minutu, a Branko Kankaraš i Mirko Đurović sa dva gola potvrdili pobedu i postavili konačnih 31:25.

Najefikasniji, ujedno ponovo igrač utakmice, bio je Draško Nenadić sa 9 golova, Uroš Simić je postigao šest, Mirko Đurović pet, Ramzi Majdub četiri.

Crvenu zvezdu u sredu očekuje utakmica Kupa Beograda protiv Lavova, a zatim i gostovanje u Prokuplju, ekipi Topličanina narednog vikenda.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – DUBOČICA 31:25 (17:10)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Goran Kovač i Srđan Milosavljević (Kosovska Mitrovica). Isključenja: Crvena zvezda 4, Dubočica 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 5(4), Dubočica 3(3).

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 5, Horvat 1, Simić 6, Nenadić 9(4), Majdub 4, Kolundžić 1, Panić, Gemaljević, Majes, Jelić, Šmigić, Knežević, Perić, Bujišić 2, Šljukić, Kankaraš 3. Trener: Ratko Đurković

DUBOČICA: Cvetković 1, Stefanović, Milićević 5(3), Radulović 1, Milovanović, Mađar, Denić, Mitrović 1, Spasić 1, Atanasković 7, Ristović 4, Stolić 2, Radisavljević 1, Pavlović 2, Kocić, Arđelan. Trener: Siniša Mičić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama