Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crvena zvezda u Ligi šampiona

Odbojkašice Crvene zvezde posle devet godina igraće u grupnoj fazi CEV Lige šampiona. Pobedom i u revanšu druge runde kvalifikacija protiv slovenačkog Kalcita rezultatom 3:1 (25:15, 22:25, 25:15), Beograđanke su „izabrale“ C grupu, u kojoj će od 7. decembra za rivale imati Vakifbank (Turska), Novaru (Italija) i Potsdam (Nemačka).

Sa druge strani, ekipa iz Slovenije, imaće još jednu priliku da se dokopa grupne faze LŠ, pošto će u baražu igrati sa poraženim iz dvoboja Tenerife – Vašaš (prvi meč 3:0 za Mađarice).

U prelepoj atmosferi dvorane SC Voždovac na Banjici, Crvena zvezda je mnogo bolje počela meč protiv borbenih odbojkašica iz Kamnika.

Od rezultata 8:8, na servise Božice Marković, Beograđanke su u seriji od 5:0 stekle značajnu prednost (13:8), što je, ispostaviće se, bilo nedostižno za Slovenke. Blistala je u ovom periodu igre srednji bloker Božica Marković, koja je osvojila čak osam poena, a još pet je dodala Tara Taubner.

Nakon početnih 6:6, ekipa Kalcita je pojačala servis i uz odličan blok, stekla pet poena prednosti (13:8), kad je Ratko Pavličević uzeo prvi tajm-aut. To nije zaustavilo raspoložene Slovenke, koje su otišle i na „plus 8“, pa su vodile 16:8, a nešto kasnije i 19:11, ali je dobra igra Crvene zvezde u završnici i prilazak na samo dva poena zaostatka (20:22), bio zapravo zamajac šampionkama Srbije za treći set, u kojem je pala i konačna odluka o pobedniku ovog dvoboja.

Snažno su krenule crveno-bele, povele 8:4, pa 12:6, što je nateralo trenera Kalcita Gregora Rozmana da potroši oba tajm-auta. Ni to nije zaustavilo ekipu Ratka Pavličevića, koja je nastavila da igra na visokom nivou, nedostižnom za šampionke Slovenije. Konačnih 25:15 i osvojeni bod iz drugog meča značili su da će Beograđanke igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Četvrti set bila je prilika za oba trenera da pruže šansu i igračicama sa manjom minutažom, pa je publika na Banjici mogla da vidi puno mladih odbojkašica, pred kojima je svetla budućnost. I u takvom odnosu snaga, Crvena zvezda je slavila rezultatom 25:21.

U ekipi Crvene zvezde, Božica Marković je osvojila 17 poena, Isidora Rodić 11, a Ana Živojinović 10. Kod ekipe Kalcita, Naja Boisa je osvojila 13 poena, a Maša Pucelj 12.

Crvena zvezda će u 1. kolu C grupe Lige šampiona gostovati evropskim i svetskim šampionkama, ekipi Vakifbanka, a taj meč je na programu u Istanbulu 7. decembra.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita odbojkašicama, stručnom štabu i menadžmentu Odbojkaškog kluba Crvena zvezda na plasmanu u Ligu šampiona i želi puno sreće u nastavku takmičenja.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama