Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rukometašice nastavile pobednički niz, savladan i Mladi radnik

Crvena zvezda je ostvarila novu pobedu u okviru 7.kola Super B lige za rukometašice. Na Banjici je savladan Mladi radnik 38:31 (24:17).

Maksimalan učinak imaju izabranice Vesne Bojković nakon sedam odigranih utakmica, a u narednom kolu, pretposlednjem, dočekuju Slogu iz Petrovca na Mlavi.

Nisu imale problema crveno-bele, gošće su povele preko Nikolina Stojanović, a Zvezda je vrlo brzo stigla do 7:2, zatim i do 11:5. Uspele su gošće iz Radinaca da serijom dođu do 11:9, ali su istom merom uzvratile Zvezdine devojke preko Kristine Cvijanović, Andree Boner i Jane Momčilović i odbile nalet protivnika, (17:9). Upravo je Jana Momčilović donela prvo dvocifreno vođstvo, a Mladi radnik je uspeo da smanji minus do odmora, na koji se otišlo golom Andree Boner za 24:17.

U nastavku, Zvezda je kontrolisala prednost i utakmicu, Milica Ninić kapiten ekipe iz okoline Smedereva je povukla tim do 33:29, ali Marija Konatar i Jana Momčilović potvrdile sedmi trijumf Crvene zvezde. Konačan rezultat su postavile svojim drugim golom Marija Konatar i Marija Tasić za 38:31.

Najefikasnija je bila Jana Momčilović sa 9 golova, Andrea Boner je postigla 6 i zaslužila MVP priznanje, a isti učinak je imala i Kristina Cvijanović.

Dva kola su do kraja polusezone, Crvena zvezda dočekuje Slogu (Petrovac na Mlavi), a u poslednjem kolu gostuje Topličaninu, u Prokuplju.

CRVENA ZVEZDA – MLADI RADNIK 38:31 (24:17)
Beogradhala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 100. Sudije: Milan Sliva i Aleksandar Vukčević (Crvenka). Isključenja: Crvena zvezda 10, Mladi radnik 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 1(1), Mladi radnik 3(3).

CRVENA ZVEZDA: Ninković, Milojević, Momčilović 9, Boner 6(1), Đurković 3, Đorđević 3, Tasić 1, Cvijanović 6, Savić, Vidić 2, Tamara Marković, Tara Marković, Kostrešević 4, Andrić 2, Dorović. Trener: Vesna Bojković

MLADI RADNIK: Spaić, Paločević 3, M.Filipović 3, Pekić, Ninić 10, Petrović, Dejanović, A.Filipović 1, Janković 6(3), Stojanović 4, Anđelović, Kojić 1, Milenković 3, Marković, Stojković, Grujić. Trener: Jovica Petković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama