Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рукометашице наставиле победнички низ, савладан и Млади радник

Црвена звезда је остварила нову победу у оквиру 7.кола Супер Б лиге за рукометашице. На Бањици је савладан Млади радник 38:31 (24:17).

Максималан учинак имају изабранице Весне Бојковић након седам одиграних утакмица, а у наредном колу, претпоследњем, дочекују Слогу из Петровца на Млави.

Нису имале проблема црвено-беле, гошће су повеле преко Николина Стојановић, а Звезда је врло брзо стигла до 7:2, затим и до 11:5. Успеле су гошће из Радинаца да серијом дођу до 11:9, али су истом мером узвратиле Звездине девојке преко Кристине Цвијановић, Андрее Бонер и Јане Момчиловић и одбиле налет противника, (17:9). Управо је Јана Момчиловић донела прво двоцифрено вођство, а Млади радник је успео да смањи минус до одмора, на који се отишло голом Андрее Бонер за 24:17.

У наставку, Звезда је контролисала предност и утакмицу, Милица Нинић капитен екипе из околине Смедерева је повукла тим до 33:29, али Марија Конатар и Јана Момчиловић потврдиле седми тријумф Црвене звезде. Коначан резултат су поставиле својим другим голом Марија Конатар и Марија Тасић за 38:31.

Најефикаснија је била Јана Момчиловић са 9 голова, Андреа Бонер је постигла 6 и заслужила МВП признање, а исти учинак је имала и Кристина Цвијановић.

Два кола су до краја полусезоне, Црвена звезда дочекује Слогу (Петровац на Млави), а у последњем колу гостује Топличанину, у Прокупљу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДИ РАДНИК 38:31 (24:17)
Београдхала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Милан Слива и Александар Вукчевић (Црвенка). Искључења: Црвена звезда 10, Млади радник 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 1(1), Млади радник 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Момчиловић 9, Бонер 6(1), Ђурковић 3, Ђорђевић 3, Тасић 1, Цвијановић 6, Савић, Видић 2, Тамара Марковић, Тара Марковић, Кострешевић 4, Андрић 2, Доровић. Тренер: Весна Бојковић

МЛАДИ РАДНИК: Спаић, Палочевић 3, М.Филиповић 3, Пекић, Нинић 10, Петровић, Дејановић, А.Филиповић 1, Јанковић 6(3), Стојановић 4, Анђеловић, Којић 1, Миленковић 3, Марковић, Стојковић, Грујић. Тренер: Јовица Петковић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама