Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda rutinski u Novom Sadu do četvrte pobede u prvenstvu

Košarkašice Crvene zvezde mts u okviru 5.kola ŽKLS savladale su Vojvodinu 021 u hali u Petrovaradinu 78-60 (22-20, 14-13, 18-13, 24-14) i upisale četvrtu pobedu.

Između dva kola Evrokupa morale su crveno-bele brzo da zaborave poraz u Poljskoj i da se okrenu obavezama u domaćem šampionatu. Trener Dragan Vuković u Novom Sadu nije mogao da računa na Milicu Bojović.

Osim u prvih deset minuta nisu imale većih problema šampionke Srbije. Tina Jakovina sa dve trojke otvorila utakmicu i najavila dobru partiju, kao i Fostin Aifuva koja se pridružila poenima za prvu dvocifrenu prednost na sredini četvrtine, 4-14. Usledila je serija domaćih 7-0, uhvatile su priključak Novosađanke, a Lena Radulović pogodila uz iskorišćen penal za 20-22 posle deset minuta igre.

Držale su priključak izabranice Aleksandra Jovanovića, trojku Tine Selaković poništila je Snežana Bogićević, a seriju našeg tima 7-0 pratila je ista Vojvodine 021. Lena Radulović je bila raspoložena u napadu, Tina Jakovina iskoristila oba penala za 33-36 pre poluvreme.

Poenima u seriji Zvezda je polako lomila protivnika, kojeg je držala u igri Lena Radulović. Upornošlu plejmejkera Vojvodina 021 je ostajala ispod dvocifrenog minusa, ali je brzo svoj dabl-dabl kompletirala Fostin Aifuva. Već u prvom poluvremenu je bila na 10 skokova, nisu imali rešenja za nju domaće igračice, novim poenima je potvrdila prednost pred poslednjih deset minuta, 46-54.

Tina Jakovina je trojkom vratila dvocifrenu razliku, koju su mini serijom 5-0 potvrdile Čelsi Hal i Fostin Aifuva, a Čelsi Hal je u nastavku dodatno povećavala razliku. Kraj utakmice je pripao Dunji Zečević, koja je vezala pet poena, a Aleksandra Katanić postavila konačnih 78-60.

Najefikasnija sa 20 poena bila je Tina Jakovina, Fostin Aifuva je zabeležila dabl-dabl učinak: 18 poena uz 16 skokova, a Čelsi Hal je doprinela sa 12 poena.

Sledi gostovanje u Atini, a zatim meč protiv šabačke Duge u Basket Sitiju.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev, Hal 12 (2as 2ukl), Čorto 1, Milanović (2sk), Bogićević 5 (6sk), Zečević 5 (1sk), Katanić 8 (2sk 2as 2ukl), Nedeljkov 1 (2ukl), Mišeljić 1 (2sk), Jakovina 20 (3sk 1as 4ukl), Čolić 7 (4sk 7as 2ukl), Aifuva 18 (16sk 2as 1ukl 2blk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama