Fudbal Fudbal/Omladinski pogon CZBG

Omladinci Zvezde eliminisani iz Lige šampione posle penala

U revanš susretu omladinske Lige šampiona, mladi fudbaleri Zvezde eliminisani su od holandskog šampiona, AZ Alkmara, posle penal serije. Meč na Stadionu Voždovca okončan je rezultatom 1:1, a prvi meč u Zanstadu 2:2 pa se išlo na izvođenje jedanaesteraca gde su se bolje snašli gosti i odneli pobedu.

Za razliku od prvog meča gde su crveno-beli bili u podređenom položaju na startu, na današnjoj utakmici su preuzeli inicijativu i pokušali da se nametnu od starta. Prva zapažena prilika bila je ona u kojoj se našao Stanković kada je šutirao sa dvadesetak metara, ali preko gola. Isti ishod bio je i posle pokušaja Lekovića nakon što je skočio na centaršut posle slobodnog udarca.

Gosti su odgovorili sa tri dobre prilike. Najpre je Bokers šutirao, ali je Jovan Miladinović odbranio pokušaj. Čuvar mreže našeg tima istakao se i kod pokušaja Fede de Jonga. Pre odlaska na odmor pretio je još i Dal, ali je njegov udarac završio pored gola. U tom intervalu za Zvezdu su se u dobrim situacijama našli Vidojević, koji je tukao preko gola, i Stanković kada je na asistenciju Stojsavljevića gađao dalji ugao golmana Odura koji je u toj situaciji ubeležio intervenciju.

Posle desetominutne pauze, AZ je prvu priliku mogao da ima preko Džejdena Adaija, ali je naš tim raščistio i sprečio veću opasnost. Uzvratili su Zvezdini fudbaleri u 56. minutu, ali udarac glavom Mijatovića iz teške pozicije nije predstavljao preveliku opasnost.

AZ je preuzeo igru pod svoju kontrolu posle 60. minuta. Novu priliku imali su posle  kornera koji je izveo Šouten, ali je pokušaj de Jonga otišao pored gola. Ipak, do prednosti su gosti stigli u 77. minutu kada je Bokers uposio Ernesta Pokua koji je realizovao šansu.

U 83. minutu Holanđani su imali priliku da reše meč. Rezervista Merdink je srušen u kaznenom prostoru nakon čega je preuzeo odgovornost da izvede penal, ipak je Jovan Miladinović pročitao stranu i intervenisao.

Činilo se da su gosti bilzu pobede, ali je Zvezda i na ovom meču anulirala njihovu prednost. Kapiten Stefan Leković je u 87. minutu postigao efektan pogodak. Šutirao je u dalji ugao, lopta se odbila od stative i promenila rezultat ušavši u mrežu. Do kraja je Zvezda mogla i do preokreta posle šansi za Matića i Lekovića. Ovoga puta kapitenov pokušaj otišao je više gola. U poslednjim momentima revanš susreta, tim iz Alkmara je ostao sa igračem manje pošto je Nik Tvisk dobio drugi žuti karton.

Pole nešto više od 90 minuta igra u regularnom delu, odluka je pala posle penal serije. U prvoj seriji neprecizni su bili Goes i Vidojević. Posle ovoga su iskorišćeni penali Toma Kersensa, Davida Ivića, de Jonga, Stankovića, Bokersa i Stefana Radujka.

U petoj seriji, loptu za AZ je namestio igrač koji je omašio penal u regularnom toku, ali ovog puta je Merdink bio bez greške. Poslednji egzekutor u crveno-belom timu bio je Jovan Mijatović, ali se slomio pod pritiskom. Njegov pokušaj otišao je visoko iznad gola i tako lansirao AZ Alkmar u evropsko proleće.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama