Фудбал Фудбал/Омладински погон ЦЗБГ

Омладинци Звезде елиминисани из Лиге шампионе после пенала

У реванш сусрету омладинске Лиге шампиона, млади фудбалери Звезде елиминисани су од холандског шампиона, АЗ Алкмара, после пенал серије. Меч на Стадиону Вождовца окончан је резултатом 1:1, а први меч у Занстаду 2:2 па се ишло на извођење једанаестераца где су се боље снашли гости и однели победу.

За разлику од првог меча где су црвено-бели били у подређеном положају на старту, на данашњој утакмици су преузели иницијативу и покушали да се наметну од старта. Прва запажена прилика била је она у којој се нашао Станковић када је шутирао са двадесетак метара, али преко гола. Исти исход био је и после покушаја Лековића након што је скочио на центаршут после слободног ударца.

Гости су одговорили са три добре прилике. Најпре је Бокерс шутирао, али је Јован Миладиновић одбранио покушај. Чувар мреже нашег тима истакао се и код покушаја Феде де Јонга. Пре одласка на одмор претио је још и Дал, али је његов ударац завршио поред гола. У том интервалу за Звезду су се у добрим ситуацијама нашли Видојевић, који је тукао преко гола, и Станковић када је на асистенцију Стојсављевића гађао даљи угао голмана Одура који је у тој ситуацији убележио интервенцију.

После десетоминутне паузе, АЗ је прву прилику могао да има преко Џејдена Адаија, али је наш тим рашчистио и спречио већу опасност. Узвратили су Звездини фудбалери у 56. минуту, али ударац главом Мијатовића из тешке позиције није представљао превелику опасност.

АЗ је преузео игру под своју контролу после 60. минута. Нову прилику имали су после  корнера који је извео Шоутен, али је покушај де Јонга отишао поред гола. Ипак, до предности су гости стигли у 77. минуту када је Бокерс упосио Ернеста Покуа који је реализовао шансу.

У 83. минуту Холанђани су имали прилику да реше меч. Резервиста Мердинк је срушен у казненом простору након чега је преузео одговорност да изведе пенал, ипак је Јован Миладиновић прочитао страну и интервенисао.

Чинило се да су гости билзу победе, али је Звезда и на овом мечу анулирала њихову предност. Капитен Стефан Лековић је у 87. минуту постигао ефектан погодак. Шутирао је у даљи угао, лопта се одбила од стативе и променила резултат ушавши у мрежу. До краја је Звезда могла и до преокрета после шанси за Матића и Лековића. Овога пута капитенов покушај отишао је више гола. У последњим моментима реванш сусрета, тим из Алкмара је остао са играчем мање пошто је Ник Твиск добио други жути картон.

Поле нешто више од 90 минута игра у регуларном делу, одлука је пала после пенал серије. У првој серији непрецизни су били Гоес и Видојевић. После овога су искоришћени пенали Тома Керсенса, Давида Ивића, де Јонга, Станковића, Бокерса и Стефана Радујка.

У петој серији, лопту за АЗ је наместио играч који је омашио пенал у регуларном току, али овог пута је Мердинк био без грешке. Последњи егзекутор у црвено-белом тиму био је Јован Мијатовић, али се сломио под притиском. Његов покушај отишао је високо изнад гола и тако лансирао АЗ Алкмар у европско пролеће.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама