Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Račun je otvoren – Velika i važna pobeda Crvene zvezde u grotlu Pionira!

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su prvu pobedu ove sezone u Evroligi. Crveno-beli su pred prepunim tribinama Pionira savladali ekipu Bajerna rezultatom 78-72 (28-17, 16-26, 21-14, 13-15).

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je sjajni Luka Vildoza sa 20 poena uz 6 skokova i 6 asistencija. MVP priznanje, ipak, ide u ruke Bentila koji je upisao 12 poena i 13 skokova. Dvocifreni su bili još Dobrić sa 12 i Nedović sa 11 postignutih poena.

Užarena atmosfera u rasprodatoj hali “Aleksandar Nikolić” dala je našoj ekipi ogromnu energiju. Odlično otvaranje Zvezde koja je preko Dobrića i Bentila pogodila dve trojke za rano vođstvo (6-2). Sjajna igra crveno-belih se nastavila, a prednost se sve više uvećavala. Serija naše ekipe od 17-3 dovela je do dvocifrene prednosti (23-8), a momentum je bio na strani Luke Vildoze, koji je još jednom pokazao kakav je umetnik na parketu, dok su ga ostali igrači pratili u napadu. Definitivno najbolja prva četvrtina Zvezde ove sezone, a završena je rezultatom 28-17.

Emotivan momenat u ovom delu utakmice je svakako debi Nemanje Nedovića ove sezone, koji je propraćen ovacijama navijača.

Međutim, pad u igri Zvezde dogodio se na startu druge deonice, gde naša ekipa nije uspela da pronalazi dobra rešenja u napadu. Gosti iz Minhena su naš loš momentum iskoristili u svoju korist, te su serijom 211 uspeli da uhvate priključak koji im je doneo rezultatski egal (3028). U nastavku se igralo čvrsto na obe strane, te su ekipe teško dolazile do koševa. Nemanja Nedović se u tim trenucima istakao sa sedam poena, koji su odbijali nalete Bajerna. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 44-43, a dve vrlo važne trojke u tim trenucima ubacili su Vidoza i Nedović. Vildoza je bio dvocifren sa 12 poena (4 asistencije), dok ne Bentil dodao 8.

Drugo poluvreme je otvoreno brutalnim zakucavanjem Džona Holanda (46-43). Zvezda je izgledala dobro pre svega defanzivno, bez obzira na nekoliko izgubljenih lopti, naši košarkaši su uvećavali prednost. Dobra treća deonica krunisana je trojkom Vildoze u poslednjim sekundama koja je našoj ekipi donela prednost od osam poena pred poslednju četvrtinu (65-57).

Pet vezanih poena Ognjena Dobrića na startu poslednjeg dela igre odveli su naše igrače na novu dvocifrenu prednost (70-57). Crvena zvezda je držala meč u svojim rukama i bilo je potrebno samo mirno privesti utakmicu kraju. Crveno-beli su ipak dozvolili protivniku da se ponovo vrati u meč, te su gosti na nešto više od tri minuta pre kraja utakmice prišli na samo pet poena zaostatka (72-67). Ovaj nalet su izabranici Vladimira Jovanovića odbili koševima Bentila i Martina (76-67), koji su bili dovoljni da se ne dogodi preokret u samom finišu. Utakmica je završena rezultatom 78-72, čime su crveno-beli “otvorili račun” i upisali prvu i izuzetno važnu pobedu u novij sezoni.

Trener KK Crvena zvezda Vladimir Jovanović: „Hvala navijačima na podršci, davali su nam energiju u ključnim momentima. Čestitam igračima na prvoj pobedi, imali smo težak period iza nas. Počeli smo odlično, posle imali problema, Luka Mitrović se povredio. Imali smo problem da nađemo način da ogovorimo u drugom poluvremenu. Velika pobeda za nas – rekao je Jovanović i onda odgovorio na pitanje novinara o neizvesnoj završnici:

Možda je slađa pobeda, trenirali smo živce navijačima. Bila je važna utakmica, osetilo se to pri plus 12, nesrećno smo dobili tri bacanja Vinstona i posle toga je bila utakmica na dve i po lopte. Mi smo napravili greške. Ben Bentil nije uradio nijedan trening, tri dana je bio bolestan, dobio je infuziju i igrao na svoje insistiranje. Vildosa je igrao povređen, Stefan Marković je za 21 minut patio, nije mogao mnogo fizilčki da pomogne, Nedović je zaigrao… Čestitam momcima. Ostali smo bez Luke u četvrtom minutu. Osetio je bol u mišiću. Znaćemo kasnije kakva je povreda, nije bio u stanju da nastavi utakmicu. To je uticalo na izgled i način igre. Uz fenomenalnu podršku navijača i zalaganje, izneli smo do kraja. Znamo da nije bilo sjajno, ali ima prostora za napredak. To me kao trenera raduje“.

KK CRVENA ZVEZDA mts: Holand 2, Vildoza 20, Lazarević 4, Mitrović 2, Lazić, Martin 9, Dobrić 12, Ivanović, Nedović 11, Marković, Petrušev 6, Bentil 12;

BAJERN: Vinston 18, Lučić 12, Heris 10;

Vremena za slavlje nema, jer našu ekipu već u ponedeljak očekuje izuzetno nezgodno gostovanje Igokei u Laktašima. U Evrolige naredni rival je Monako u gostima.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama