Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Рачун је отворен – Велика и важна победа Црвене звезде у гротлу Пионира!

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су прву победу ове сезоне у Евролиги. Црвено-бели су пред препуним трибинама Пионира савладали екипу Бајерна резултатом 78-72 (28-17, 16-26, 21-14, 13-15).

Најефикаснији у редовима Звезде био је сјајни Лука Вилдоза са 20 поена уз 6 скокова и 6 асистенција. МВП признање, ипак, иде у руке Бентила који је уписао 12 поена и 13 скокова. Двоцифрени су били још Добрић са 12 и Недовић са 11 постигнутих поена.

Ужарена атмосфера у распродатој хали “Александар Николић” дала је нашој екипи огромну енергију. Одлично отварање Звезде која је преко Добрића и Бентила погодила две тројке за рано вођство (6-2). Сјајна игра црвено-белих се наставила, а предност се све више увећавала. Серија наше екипе од 17-3 довела је до двоцифрене предности (23-8), а моментум је био на страни Луке Вилдозе, који је још једном показао какав је уметник на паркету, док су га остали играчи пратили у нападу. Дефинитивно најбоља прва четвртина Звезде ове сезоне, а завршена је резултатом 28-17.

Емотиван моменат у овом делу утакмице је свакако деби Немање Недовића ове сезоне, који је пропраћен овацијама навијача.

Међутим, пад у игри Звезде догодио се на старту друге деонице, где наша екипа није успела да проналази добра решења у нападу. Гости из Минхена су наш лош моментум искористили у своју корист, те су серијом 211 успели да ухвате прикључак који им је донео резултатски егал (3028). У наставку се играло чврсто на обе стране, те су екипе тешко долазиле до кошева. Немања Недовић се у тим тренуцима истакао са седам поена, који су одбијали налете Бајерна. На полувреме се отишло при резултату 44-43, а две врло важне тројке у тим тренуцима убацили су Видоза и Недовић. Вилдоза је био двоцифрен са 12 поена (4 асистенције), док не Бентил додао 8.

Друго полувреме је отворено бруталним закуцавањем Џона Холанда (46-43). Звезда је изгледала добро пре свега дефанзивно, без обзира на неколико изгубљених лопти, наши кошаркаши су увећавали предност. Добра трећа деоница крунисана је тројком Вилдозе у последњим секундама која је нашој екипи донела предност од осам поена пред последњу четвртину (65-57).

Пет везаних поена Огњена Добрића на старту последњег дела игре одвели су наше играче на нову двоцифрену предност (70-57). Црвена звезда је држала меч у својим рукама и било је потребно само мирно привести утакмицу крају. Црвено-бели су ипак дозволили противнику да се поново врати у меч, те су гости на нешто више од три минута пре краја утакмице пришли на само пет поена заостатка (72-67). Овај налет су изабраници Владимира Јовановића одбили кошевима Бентила и Мартина (76-67), који су били довољни да се не догоди преокрет у самом финишу. Утакмица је завршена резултатом 78-72, чиме су црвено-бели “отворили рачун” и уписали прву и изузетно важну победу у новиј сезони.

Тренер КК Црвена звезда Владимир Јовановић: „Хвала навијачима на подршци, давали су нам енергију у кључним моментима. Честитам играчима на првој победи, имали смо тежак период иза нас. Почели смо одлично, после имали проблема, Лука Митровић се повредио. Имали смо проблем да нађемо начин да оговоримо у другом полувремену. Велика победа за нас – рекао је Јовановић и онда одговорио на питање новинара о неизвесној завршници:

Можда је слађа победа, тренирали смо живце навијачима. Била је важна утакмица, осетило се то при плус 12, несрећно смо добили три бацања Винстона и после тога је била утакмица на две и по лопте. Ми смо направили грешке. Бен Бентил није урадио ниједан тренинг, три дана је био болестан, добио је инфузију и играо на своје инсистирање. Вилдоса је играо повређен, Стефан Марковић је за 21 минут патио, није могао много физилчки да помогне, Недовић је заиграо… Честитам момцима. Остали смо без Луке у четвртом минуту. Осетио је бол у мишићу. Знаћемо касније каква је повреда, није био у стању да настави утакмицу. То је утицало на изглед и начин игре. Уз феноменалну подршку навијача и залагање, изнели смо до краја. Знамо да није било сјајно, али има простора за напредак. То ме као тренера радује“.

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА мтс: Холанд 2, Вилдоза 20, Лазаревић 4, Митровић 2, Лазић, Мартин 9, Добрић 12, Ивановић, Недовић 11, Марковић, Петрушев 6, Бентил 12;

БАЈЕРН: Винстон 18, Лучић 12, Херис 10;

Времена за славље нема, јер нашу екипу већ у понедељак очекује изузетно незгодно гостовање Игокеи у Лакташима. У Евролиге наредни ривал је Монако у гостима.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама