Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda crveno-belih na premijeri Evrokupa

Košarkašice Crvene zvezde savladale su Ramat Hašaron iz Izraela 88-87 (76-76; 19-22, 16-15, 20-16, 21-23) posle produžetka u 1.kolu nove sezone Evrokupa, u hali u Železniku.

U veoma izjednačenoj utakmici, u kojoj obe ekipe nisu uspele da iskoriste prednost, odlužila je jedna lopta. Aleksandra Katanić je pogodila, na ulaz, a poslednji napad nije iskoristila Milica Ivanović za Ramat Hašaron. Čelsi Hal je uhvatila loptu i Zvezda je mogla da odahne.

Kada bi imali priliku da odlepe, uglavnom bi greškama vraćale protivnika u igru, pa smo do trećeg perioda igre gledali veoma ukednačenu igru. Obe ekipe su u nastavku imale +8, ali nisu sačuvale.

Do sredine prvog perioda igre videli smo malo poena, tačno na sredini igre Šarli Kolijer, nerešiva enigma za crveno-bele, postigla je poene za 9-8. Kolijer je bila ta koja je vukla svoju ekipu tokom većeg dela meča. Prednost gošćama je donela sa dve trojke Rotem Šuster u seriji 9-0, Milina Mišeljić je trojkom prekinula seriju i donela 19-22 za kraj prve deonice.

Zvezda je dobro šutirala za tri poena, što je i vraćalo u meč u teškim trenucima, na kraju je i presudilo. U nastavku, upravo je hicem van linije 6,75 Nevena Naumčev donela poravnanje, uzvratila je istom merom Šarli Kolijer i uz poene Ivanovićeve vratila vođstvo svom timu, (22-27). Dve vezane trojke Tine Jakovine donele su novu promenu rezultata na 5 minuta do poluvremena, ali su mini serijom gošće obezbedile vođstvo na poluvremenu. Posle serije grešaka i promašaja obe ekipe, Čelsi Hal je bila spretnija od Danijele Karš i brža od sirene posle oduzete lopte, poeni u tranziciji za 35-37 pred odmor.

Crvena zvezda je u trećem kvartalu uspela da dobrom odbranom natera protivnika teže izbore i situacije, čime je došla do 51-44, ali nije uspela i da sačuva teško stečenu razliku. U poslednja dva minuta, Zvezda nije pogodila, Kolijer i Ališa Dženkins jesu pa je 55-48 postalo 55-53 pred odlučujućih deset minuta.

Ališa Dženkins je dva pogodila uz faul, Dor Sar dve vezane trojke, zatim je ponovo Dženkins potvrdila seriju koja je naterala Dragana Vukovića na tajm-aut pri rezultatu 59-67 na 6 minuta do kraja. Ponovo su zaigrale čvrstu i dobru odbranu crveno-bele, prepoznatljivu, dve ukradene lopte, poeni iz tranzicije i trojka Sneže Čolić u seriji 8-0 za prednost 69-68. U samom finišu smo gledali poen za poen, Milica Bojović je bila nepogrešiva, ali je Šarli Kolijer trojkom donela 74-75 svojoj ekipi u poslednjem minutu. Bojovićeva je bila precizna sa penala, a poslednji napad je imao Ramat Hašaron. Sudije su videle faul Aleksandre Katanić u borbi za loptu, pa je priliku da pobedu svojoj ekipi na 9 sekundi pre kraja sa penala imala Danijel Karš. Prvo je pogodila, drugo nije, Zvezda je imala napad za pobedu, asistenciju Snežane Čolić za lake poene nije iskoristila Čelsi Hal, jer joj je ispala lopta, pa je pobednik morao da se sačeka u produžetku.

Kolijer preuzima odgovornost, pogađa sa penala, a uzvraća trojkom u pravo vreme Snežana Čolić. Dor Sar uzvraća trojku, sigurne sa penala su i Milica Bojović, ali i Ališa Dženkins i Milica Ivanović, pa se u poslednji minut ulazi rezultatom 83-85. Aleksandra Katanić je videla u korneru Tinu Jakovinu, koja je sigurna za tri poena (3/3 za tri), pogaa i Ališa Dženkins, a sada je poslednji napad u rukama Crvene zvezde. Aleksandra Katanić je iskoristila prostor za prodor i poene, a na drugoj strani Milica Ivanović nije, nije uspela da ubaci polaganje, Čelsi Hal je uhvatila loptu i sačuvala pobedu našem timu.

Upravo je Hal bila i najefikasnija sa 16 poena, poen manje su ubacile Milica Bojović i Tina Jakovina, dok je dvocifreni učinak zabeležila i Nevena Naumčev sa 11 poena.

Ua narednom kolu devojke putuju u Poljsku, na duel sa Lublinom, dok za vikend dočekuju Novosadsku ŽKA u 4.kolu ŽKLS.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev 11 (3sk 2as), Hal 16 (2sk 1as 3ukl), Čorto, Bogićević 7 (2sk 1as), Zečević (1as), Katanić 7 (7sk 6as 2ukl), Nedeljkov (1sk), Bojović 15 (4sk 4as 1ukl), Mišeljić 7 (6sk 4as), Jakovina 15 (3sk 3as), Čolić 8 (4sk 9as), Aifuva 2 (4sk 1ukl 1blk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama