Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Trabzon 2:1 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Trabzon rezultatom 2:1, u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope. Izabranici Miloša Milojevića su do prednosti došli fenomenalnim pogotkom Aleksandra Kataija, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Pešić, dok se u oba navrata u ulozi asistenta našao brzonogi Osman Bukari.

 

Crvena zvezda – Trabzon 2:1 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 37.888.

Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugal).

Strelac: Katai u 37. i Pešić u 64. miniutu za Crvenu zvezdu, a Bakasetas u 40. minutu za Trabzon.

Žuti kartoni: Dragović, Pešić (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Kanga, Srnić (od 60. Ivanić), Katai (od 75. Kangva), Bukari, Mitrović (od 82. Ibrahim), Pešić (od 82. Mijatović).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Leković, Pankov, Azarov, Stanković, Kangva, Ivanić, Motika, Ibrahim, Ben, Mijatović.

Trabzon: Čarik, Larsen, Bartra, Ugo, Elmali, Gbamin (od 68. Omur), Hamšik (od 82. Lahtimi), Bakasetas, Bardi (od 82. Jaziči), Trezege, Bozok (od 68. Đanini).

Rezerve: Tepe, Ajdin, Turkmen, Siopis, Omur, Đanini, Densvil, Erdogan, Haspolat, Jaziči, Lahtimi.

Izabranici Miloša Milojevića su ušli u meč dosta direktno, nastojeći da tačnim i preciznim dodavanjima dođu do opasnije prilike za gol. Prvo ozbiljnije uzbuđenje viđeno je u 12. minutu, kada je Pešić izbio sam pred golmana i šutirao u bliži iz dosta nezgodne pozicije, ali se centarfor naše ekipe našao u nedozvoljenoj poziciji. Nastavili su da atakuju crveno-beli, pa je tako u 22. minutu zapretio i Eraković. Posle dobre akcije po levom boku, lopta je stigla do desnog beka našeg tima, koji je iz prve šutirao preko gola.

Samo dva minuta kasnije, malo je falilo da naši prvotimci dođu do prednosti. Eraković je sjajno probio po desnom boku i centrirao u kazneni prostor, a Katai se najbolje snašao i snažno „pucao“, međutim, Čakir je uspeo da interveniše. Nizali su se dobri napadi crveno-belih, pa je u 27. minutu zapretio i Bukari. Posle odlične akcije, krilni napadač našeg kluba je ušao u kazneni prostor po desnoj strani i iz teške situacije gađao, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da skrene loptu u korner.

 Zasluženo su poveli crveno-beli u 37. minutu i to pravom majstorijom Aleksandra Kataija. Bukari je sjajno prošao i poslao precizan pas na ivicu kaznenog prostora, a popularni Magiko je natrčao na loptu i iz prve fenomenalno „smestio“ loptu u samo desno rašlje, za potpuni delirijum na tribinama Marakane. Ipak i pored sjajne igre našeg tima, uspeli su gosti da izjednače u 40. minutu, nakon što je Bakasetas pogodio iz slobodnog udarca.

Drugi deo meča je počeo u nešto mirnijem ritmu, a prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 53. minutu. Kanga je sjajno centrirao u samo „srce“ kaznenog prostora, a najviši u šesnaestercu bio je Katai, međutim, strelac prvog pogotka za našu ekipu je glavom šutirao preko gola. Slična situacije je viđena i u 58. minutu, kada je Rodić dobro centrirao iz ugla, a Milunović je skočio i gađao glavom, međutim, preko gola.

Dobra igra naših prvotimaca se isplatila u 64. minutu, nakon prelepe akcije. Bukari je kao brzi voz „protutnjao“ po desnom boku i ubacio loptu u peterac, a Pešić se sjajno kretao i u trku zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog Čakira. Samo tri kasnije zapretio je i Katai, ali je njeghov šut sa distance završio u rukama golmana gostiju. Menjao je Miloš Milojević u nastavku, pa su se tako na terenu našli Ivanić i Kangva. Do kraja meča, naši fudbaleri su tačnim dodavanjima i mirnom igrom priveli utakmicu kraju i upisali važna tri boda u borbi za evropsko proleće.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama