Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Трабзон 2:1 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Трабзон резултатом 2:1, у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе. Изабраници Милоша Милојевића су до предности дошли феноменалним поготком Александра Катаија, а коначан резултат поставио је Александар Пешић, док се у оба наврата у улози асистента нашао брзоноги Осман Букари.

 

Црвена звезда – Трабзон 2:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 37.888.

Судија: Жоао Пињеиро (Португал).

Стрелац: Катаи у 37. и Пешић у 64. миниуту за Црвену звезду, а Бакасетас у 40. минуту за Трабзон.

Жути картони: Драговић, Пешић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Драговић, Милуновић, Родић, Канга, Срнић (од 60. Иванић), Катаи (од 75. Кангва), Букари, Митровић (од 82. Ибрахим), Пешић (од 82. Мијатовић).

Резерве: Поповић, Гобељић, Лековић, Панков, Азаров, Станковић, Кангва, Иванић, Мотика, Ибрахим, Бен, Мијатовић.

Трабзон: Чарик, Ларсен, Бартра, Уго, Елмали, Гбамин (од 68. Омур), Хамшик (од 82. Лахтими), Бакасетас, Барди (од 82. Јазичи), Трезеге, Бозок (од 68. Ђанини).

Резерве: Тепе, Ајдин, Туркмен, Сиопис, Омур, Ђанини, Денсвил, Ердоган, Хасполат, Јазичи, Лахтими.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у меч доста директно, настојећи да тачним и прецизним додавањима дођу до опасније прилике за гол. Прво озбиљније узбуђење виђено је у 12. минуту, када је Пешић избио сам пред голмана и шутирао у ближи из доста незгодне позиције, али се центарфор наше екипе нашао у недозвољеној позицији. Наставили су да атакују црвено-бели, па је тако у 22. минуту запретио и Ераковић. После добре акције по левом боку, лопта је стигла до десног бека нашег тима, који је из прве шутирао преко гола.

Само два минута касније, мало је фалило да наши првотимци дођу до предности. Ераковић је сјајно пробио по десном боку и центрирао у казнени простор, а Катаи се најбоље снашао и снажно „пуцао“, међутим, Чакир је успео да интервенише. Низали су се добри напади црвено-белих, па је у 27. минуту запретио и Букари. После одличне акције, крилни нападач нашег клуба је ушао у казнени простор по десној страни и из тешке ситуације гађао, али је чувар мреже гостију успео да скрене лопту у корнер.

 Заслужено су повели црвено-бели у 37. минуту и то правом мајсторијом Александра Катаија. Букари је сјајно прошао и послао прецизан пас на ивицу казненог простора, а популарни Магико је натрчао на лопту и из прве феноменално „сместио“ лопту у само десно рашље, за потпуни делиријум на трибинама Маракане. Ипак и поред сјајне игре нашег тима, успели су гости да изједначе у 40. минуту, након што је Бакасетас погодио из слободног ударца.

Други део меча је почео у нешто мирнијем ритму, а прво узбуђење у наставку виђено је у 53. минуту. Канга је сјајно центрирао у само „срце“ казненог простора, а највиши у шеснаестерцу био је Катаи, међутим, стрелац првог поготка за нашу екипу је главом шутирао преко гола. Слична ситуације је виђена и у 58. минуту, када је Родић добро центрирао из угла, а Милуновић је скочио и гађао главом, међутим, преко гола.

Добра игра наших првотимаца се исплатила у 64. минуту, након прелепе акције. Букари је као брзи воз „протутњао“ по десном боку и убацио лопту у петерац, а Пешић се сјајно кретао и у трку закуцао лопту у мрежу поред немоћног Чакира. Само три касније запретио је и Катаи, али је његхов шут са дистанце завршио у рукама голмана гостију. Мењао је Милош Милојевић у наставку, па су се тако на терену нашли Иванић и Кангва. До краја меча, наши фудбалери су тачним додавањима и мирном игром привели утакмицу крају и уписали важна три бода у борби за европско пролеће.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама