Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon CZBG

Zvezdini omladinci se neporaženi vraćaju iz Holandije

Omladinska selekcija Crvene zvezde remizirala je u prvom meču omladinske Lige šampione na gostovanju AZ Alkmaru rezultatom 2:2.

Posle eliminacije Omonije ukupnim rezultatom 3:1, omladinic Zvezde su za narednog rivala dobili vršnjake iz Holandije, čiji je šampion AZ Alkmar koji je u ranijoj rundi bio bolji od irskih Šamrok roversa.

Na startu utakmice viđene su dobre prilike na obe strane. Domaći su pretili udarcem Luisa Šoutena, ali je golman Jovan Miladinović intervencijom poslao loptu u korner. U petom minutu Stojsavljević je pokušao da pronađe Ivića, ali je golman domaćih sprečio da se iz ovoga izrodi ozbiljnija prilika.

U devetom minutu su domaći izveli sjajnu akciju koja je dovela do promene rezultata. Goes je sjajno uposlio Ernesta Pokua koji je bio siguran u egzekuciji. Jovan Mijatović je par minuta kasnije bio u prilici da donese izjednačenje, ali je pokušaj njegov sa distance prohujao pored stative.

AZ je u tom delu meča kontrolisao stanje na terenu i stigao do drugog gola u 28. minutu. Džejden Adai je driblingom prošao kroz odbranu, šutirao u bliži ugao i duplirao prednost svog tima. Ređale su se potom prilike za domaće. Pokušaje Bojkersa i Štama izblokirali su defanzivci Zvezde. Adai je još jednom napravio pometnju crveno-belima, ali je ovog puta njegov udarac izbačen sa gol-linije. Ernest Poku je postigao i treći gol za AZ, ali je on poništen pošto je linijski sudija uočio da je pre toga lopta otišla u gol-aut.

Potpuno drugačije su crveno-beli ušli u drugo poluvreme i već u 48. minutu smanjili su prednost. Jovan Mijatović je lepim udarcem materijalizovao asistenciju Stojsavljevića. Mijatović je nedugo zatim bio u novoj prilici, ali je i ovog puta lopta otišla pored gola.

Miladinović je važnom intervencijom sprečio Dala da povisi prednost svog tima. Posle udarca Goesa iz slobodnog udarca, Zvezda je preuzela inicijativu i potpuno se oslobodila pritiska. Dobru priliku imao je rezervista Radujko u 78. minutu iz akcije nakon kornera, ali je njegov pokušaj bio zamalo neprecizan.

Pet minuta nakon te prilike Zvezda je poravnala fenomenalnim udarcem sa distance Vukičevića koji je ostavio golmana Odura nemoćnim. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja.

Revanš meč na programu je u utorak, 1. novembra sa početkom od 18 časova.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama