Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон ЦЗБГ

Звездини омладинци се непоражени враћају из Холандије

Омладинска селекција Црвене звезде ремизирала је у првом мечу омладинске Лиге шампионе на гостовању АЗ Алкмару резултатом 2:2.

После елиминације Омоније укупним резултатом 3:1, омладиниц Звезде су за наредног ривала добили вршњаке из Холандије, чији је шампион АЗ Алкмар који је у ранијој рунди био бољи од ирских Шамрок роверса.

На старту утакмице виђене су добре прилике на обе стране. Домаћи су претили ударцем Луиса Шоутена, али је голман Јован Миладиновић интервенцијом послао лопту у корнер. У петом минуту Стојсављевић је покушао да пронађе Ивића, али је голман домаћих спречио да се из овога изроди озбиљнија прилика.

У деветом минуту су домаћи извели сјајну акцију која је довела до промене резултата. Гоес је сјајно упослио Ернеста Покуа који је био сигуран у егзекуцији. Јован Мијатовић је пар минута касније био у прилици да донесе изједначење, али је покушај његов са дистанце прохујао поред стативе.

АЗ је у том делу меча контролисао стање на терену и стигао до другог гола у 28. минуту. Џејден Адаи је дриблингом прошао кроз одбрану, шутирао у ближи угао и дуплирао предност свог тима. Ређале су се потом прилике за домаће. Покушаје Бојкерса и Штама изблокирали су дефанзивци Звезде. Адаи је још једном направио пометњу црвено-белима, али је овог пута његов ударац избачен са гол-линије. Ернест Поку је постигао и трећи гол за АЗ, али је он поништен пошто је линијски судија уочио да је пре тога лопта отишла у гол-аут.

Потпуно другачије су црвено-бели ушли у друго полувреме и већ у 48. минуту смањили су предност. Јован Мијатовић је лепим ударцем материјализовао асистенцију Стојсављевића. Мијатовић је недуго затим био у новој прилици, али је и овог пута лопта отишла поред гола.

Миладиновић је важном интервенцијом спречио Дала да повиси предност свог тима. После ударца Гоеса из слободног ударца, Звезда је преузела иницијативу и потпуно се ослободила притиска. Добру прилику имао је резервиста Радујко у 78. минуту из акције након корнера, али је његов покушај био замало непрецизан.

Пет минута након те прилике Звезда је поравнала феноменалним ударцем са дистанце Вукичевића који је оставио голмана Одура немоћним. До краја није било већих узбуђења.

Реванш меч на програму је у уторак, 1. новембра са почетком од 18 часова.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама