Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Пораз ватерполиста у другом дербију сезоне

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на 25.мају од „вечитог ривала“ 6:10 (4:3, 1:3, 0:3, 1:1), у оквиру трећег кола Суперлиге.

Иако почетак и дешавања у првом периоду утакмице нису слутили да ће даљи развој догађаја бити негативан по црвено-беле, црно-бели су успели да однесу бодове са 25.маја.

Звезда је у првој четвртини имала резултат, игру, контролу, али је то било то. Головима Семана, Суботића, Вукићевића и Танкосића, Звезда је први период утакмице решила у своју корист 4:3, али је у другој деоници успео да погоди само Танкосић за 5:4. Од тада су уследили проблеми у нападу, промашене прилике и 16 минута без гола. Танкосић није искористио други петерац, Басара зицер, доста шутева је изблокирано, а црвено-бели су разбранили Кострова.

На полувреме се отишло са 5:6, трећи квартал су у своју корист решили гости за 5:9, а у последњој четвртини смо видели по гол. Суботић је поставио коначних 6:10.

По два гола постигли су Суботић и Танкосић, Семан и Вукићевић по један.

Црвена звезда је забележила први пораз у Суперлиги, а у четвртак креће пут Солнока на турнир 2.кола квалификација за ЛЕН Еврокуп.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 6:10 (4:3, 1:3, 0:3, 1:1)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Бељић и Виријевић. Играч више: Црвена звезда 12 (2), Партизан 5 (2). Петерци: Црвена звезда 2 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2(1), Гајић, Марковић, Суботић 2, Васић, Банићевић, Басара, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић, Радовић, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Дејан Савић.

ПАРТИЗАН: Костров, К. Бодирога 1, Милош 4, Мушикић 1, Гак, Гладовић 1, Тртовић, Димитријевић 1, Јауковић, Смиљевић 1, Крстић, Божовић, Милошевић, В. Бодирога 1. Тренер: Милош Королија

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама