Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu Radničkog u Nišu rezultatom 1:2, u okviru 16. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Miloša Milojevića su pružili sjajnu partiju, a najistaknutiji akter bio je fenomenalni Aleksandar Pešić, koji je u dva navrata zatresao mrežu glavom, nakon asistencija Srđana Mijailovića, odnosno Aleksandra Kataija.

 

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2 (0:0)

Stadion: „Čair“, Niš.

Sudija: Marko Ivković.

Strelci: Marjanović u 74. minutu za Radnički, a Pešić u 69. i 90. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Stojanović, Jamkam, Pejović, Etongu, Petrov, Rosić (Radnički), Kanga, Borjan, Pešić (Crvena zvezda).

Crveni kartoni: Jamkam, Etongu (Radnički).

Radnički: Rosić, Jamkam, Dimić (od 64. Savić), Etongu, Jovanović, Mesarović (od 73. Đurišić), Pejović (od 73. Marjanović), Cvetković (od 73. Petrov), Stajić, Stojanović (od 46. Gaku), Štulić.

Rezerve: Stevanović, Tomić, Đorđević, Đurišić, Ajdar, Petrović, Marjanović, Mihajlović, Savić, Gaku, Petrov.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović (od 70. Gobeljić), Milunović, Rodić, Mijailović, Kanga (od 82. Krstičić), Ivanić (od 57. Katai), Bukari (od 70. Ben), Mitrović (od 57. Ibrahim), Pešić.

Rezerve: Popović, Gobeljić, Pankov, Azarov, Krstičić, Srnić, Stanković, Ibrahim, Ben, Katai, Mijatović.

Od prvog minuta su crveno-beli vršili pritisak na defanzivnu liniju protivnika, a malo je nedostajalo da se to isplati u desetom minutu. Rosić je boksovao loptu u kaznenom prostoru, a Kanga je pokušao da iskoristi prazan gol i iz prve opalio sa dvadesetak metara, međutim, Jamkam je uspeo da sa gol linije loptu izbije u korner.

Upravo je gabonski internacionalac sjajno centrirao iz ugla, a na prvoj stativi je dobro skočio Pešić i gađao glavom, međutim uspeo je čuvar mreže domaćih da reaguje i spreči promenu rezultata. Zapretili su naši prvotimci ponovo u 20. minutu. Kratko je Mitrović odigrao za Kangu, koji je sjajno centrirao sa desnog boka na peterac, gde je Milunović dobro skočio, međutim šutirao je preko gola. Mogao je Pešić da zatrese mrežu u 23. minutu, nakon sjajnog kontra napada. Povukao je Bukari kontru po desnom boku, ušao u šesnaesterac i poslao povratan pas za Pešića, koji je iz prve šutirao preko gola.

Nizale su se prilike našeg tima, pa je tako u 29. minutu višeno novo uzbuđenje. Bukari je sjajno probio po desnom boku i poslao oštar pas na prvu stativu, Pešić je probao iz prve, međutim Etongu je uspeo da izblokira i skrene loptu u korner. Odlično je Kanga centrirao iz ugla, Milunović je sjajno skočio i šutirao glavom, ali je Rosić bio na visini zadatka. Pretili su izabranici Miloša Milojevića i pred odlazak na pauzu i to u dva navrata. Još jednom je Bukari protutnjao po desnoj strani i odlično centrirao do Dragovića koji je gađao glavom, ali je golman domaćina uspeo da odbrani i taj, ali i šut Ivanića koji je naleteo na „odbijanac“, te se rezultat nije promenio.

Drugi deo igre počeo je nešto mirnije, a crveno-beli su koncentrisano, tačnim dodavanjima nastojali da dođu do gola. Kanga je centrirao iz ugla u samo „srce“ kaznenog prostora, lopta je prvo stigla do Dragovića koji je izblokiran, a potom i do Erakovića, koji je snažno „pucao“, međutim i njegov šut su izblokirali defanzivci Radničkog. Trud i pritisak naših fudbalera se isplatio u 69. minutu. Mijailović je odlično centrirao sa levog boka, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao Aleksandar Pešić i glavom poslao loptu iza leđa nemoćnog golmana domaćih.

Ipak, uspeli su domaći da poravnaju pet minuta kasnije, kada je Marjanović šutirao sa ivice kaznenog prostora posle kontre i pogodio. Nastavili su da napadaju crveno-beli, pa je tako već u naredniom minutu Katai šutirao sa dvadesetak metara, međutim, nije bio dovoljno precizan. U 78. minutu je ponovo zapretio Pešić. Nakon dobre kontre, iskusni centarfor je ušao sa leve strane i snažno „opalio“, međutim Rosić je uspeo da skrene loptu preko gola. Zapretili su crveno-beli i u 85. minutu, kada je posle centaršuta Ibrahima, Mijailović šutirao glavom praktično iz peterca, međutim lopta je završila preko gola. U nadoknadi vremena, crveno beli su uspeli da stignu do pogotka, a ispostaviće se i važne pobede. Milunović je dobro centrirao, u gužvi je Katai poslao loptu na peterac, a Pešić se sjajno snašao i glavom smestio loptu u bliži ugao, za pravu erupciju oduševljenja crveno-belih. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama