Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Радничког у Нишу резултатом 1:2, у оквиру 16. кола националног шампионата. Изабраници Милоша Милојевића су пружили сјајну партију, а најистакнутији актер био је феноменални Александар Пешић, који је у два наврата затресао мрежу главом, након асистенција Срђана Мијаиловића, односно Александра Катаија.

 

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Стадион: „Чаир“, Ниш.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Марјановић у 74. минуту за Раднички, а Пешић у 69. и 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Стојановић, Јамкам, Пејовић, Етонгу, Петров, Росић (Раднички), Канга, Борјан, Пешић (Црвена звезда).

Црвени картони: Јамкам, Етонгу (Раднички).

Раднички: Росић, Јамкам, Димић (од 64. Савић), Етонгу, Јовановић, Месаровић (од 73. Ђуришић), Пејовић (од 73. Марјановић), Цветковић (од 73. Петров), Стајић, Стојановић (од 46. Гаку), Штулић.

Резерве: Стевановић, Томић, Ђорђевић, Ђуришић, Ајдар, Петровић, Марјановић, Михајловић, Савић, Гаку, Петров.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Драговић (од 70. Гобељић), Милуновић, Родић, Мијаиловић, Канга (од 82. Крстичић), Иванић (од 57. Катаи), Букари (од 70. Бен), Митровић (од 57. Ибрахим), Пешић.

Резерве: Поповић, Гобељић, Панков, Азаров, Крстичић, Срнић, Станковић, Ибрахим, Бен, Катаи, Мијатовић.

Од првог минута су црвено-бели вршили притисак на дефанзивну линију противника, а мало је недостајало да се то исплати у десетом минуту. Росић је боксовао лопту у казненом простору, а Канга је покушао да искористи празан гол и из прве опалио са двадесетак метара, међутим, Јамкам је успео да са гол линије лопту избије у корнер.

Управо је габонски интернационалац сјајно центрирао из угла, а на првој стативи је добро скочио Пешић и гађао главом, међутим успео је чувар мреже домаћих да реагује и спречи промену резултата. Запретили су наши првотимци поново у 20. минуту. Кратко је Митровић одиграо за Кангу, који је сјајно центрирао са десног бока на петерац, где је Милуновић добро скочио, међутим шутирао је преко гола. Могао је Пешић да затресе мрежу у 23. минуту, након сјајног контра напада. Повукао је Букари контру по десном боку, ушао у шеснаестерац и послао повратан пас за Пешића, који је из прве шутирао преко гола.

Низале су се прилике нашег тима, па је тако у 29. минуту вишено ново узбуђење. Букари је сјајно пробио по десном боку и послао оштар пас на прву стативу, Пешић је пробао из прве, међутим Етонгу је успео да изблокира и скрене лопту у корнер. Одлично је Канга центрирао из угла, Милуновић је сјајно скочио и шутирао главом, али је Росић био на висини задатка. Претили су изабраници Милоша Милојевића и пред одлазак на паузу и то у два наврата. Још једном је Букари протутњао по десној страни и одлично центрирао до Драговића који је гађао главом, али је голман домаћина успео да одбрани и тај, али и шут Иванића који је налетео на „одбијанац“, те се резултат није променио.

Други део игре почео је нешто мирније, а црвено-бели су концентрисано, тачним додавањима настојали да дођу до гола. Канга је центрирао из угла у само „срце“ казненог простора, лопта је прво стигла до Драговића који је изблокиран, а потом и до Ераковића, који је снажно „пуцао“, међутим и његов шут су изблокирали дефанзивци Радничког. Труд и притисак наших фудбалера се исплатио у 69. минуту. Мијаиловић је одлично центрирао са левог бока, а у казненом простору се најбоље снашао Александар Пешић и главом послао лопту иза леђа немоћног голмана домаћих.

Ипак, успели су домаћи да поравнају пет минута касније, када је Марјановић шутирао са ивице казненог простора после контре и погодио. Наставили су да нападају црвено-бели, па је тако већ у наредниом минуту Катаи шутирао са двадесетак метара, међутим, није био довољно прецизан. У 78. минуту је поново запретио Пешић. Након добре контре, искусни центарфор је ушао са леве стране и снажно „опалио“, међутим Росић је успео да скрене лопту преко гола. Запретили су црвено-бели и у 85. минуту, када је после центаршута Ибрахима, Мијаиловић шутирао главом практично из петерца, међутим лопта је завршила преко гола. У надокнади времена, црвено бели су успели да стигну до поготка, а испоставиће се и важне победе. Милуновић је добро центрирао, у гужви је Катаи послао лопту на петерац, а Пешић се сјајно снашао и главом сместио лопту у ближи угао, за праву ерупцију одушевљења црвено-белих. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама