Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда изгубила у Мадриду, али добила Вилдозу

Кошаркаши Црвене звезде мтс поразом завршавају дупло коло Шпанији. На једном од најтежих гостовања против прошлосезонског финалисте Реал Мадрида црвено/бели су поражени резултатом 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

У једној реченици у дворани “Wизинк Центар” виђен је својеврсни “тобоган”: Црвено-бели су лоше отворили утакмицу, али су великом борбом у наставку меча успели да ухвате резултатски прикључак приђу на само 2 поена заостатака, али су попут меча у Виторији остали без даха, преокрета и бољег резулатата.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Бен Бентил са 17 поена (5 скокова), уз њега је двоцифрен био Лука Вилдоза који је убацио 10 поена, поделио 4 асистенције и показао да ће бити велико појачање црвено-белих у наставку сезоне.

Неубедљиво отварање утакмице наше екипе, пре свега у фази напада. Домаћин је већ од старта показао свој индивидуални квалитет и лако дошао до ране предности (13:5). Како се деоница ближила крају, Звезда је све лошије играла на оба краја паркета што је резултирало забрињавајућом првом четвртином која је завршена (25:10) у корист Реала. Моменат који је обележио овај део утакмице је свакако деби Луке Вилдозе у црвено-белом дресу.

Кошаркаши Црвене звезде су у наставак утакмице ушли са тотално другачијом енергијом, која је донела доста сигурнију и ефикаснију игру. Предводник у тим моментима је био Џон Холанд који је својим храбрим потезима и кошевима подигао морал екипе. Изузетно јаком одбраном и добрим нападом заостатак је мало по мало почео да се топи. Свој шоу на средини друге четвртине је имао Вилдоза који је убацио две тројке за редом и тако смањио разлику на само седам поена заостатка (35:28). Звезда је ову четвртину добила (20:14), а разлика на полувремену је износила девет поена у корист Реала (39:30).

Наши кошаркаши су изванредно отворили друго полувреме, препуни самопоуздања и жеље са преокретом. Игром је командовао сјајни Вилдоза, а разлика је смањена на само два поена заостатка (44:42). Међутим, Звезда је у другом делу треће деонице стала нападачки, док је Реал то искористио и поново се одлепио на двоцифрену предност (54:42), а у последњу деоницу се ушло при резултату (54:44).

Црвено-бели се нису предавали ни једног момента, играли су врло борбено и поново добром одбраном стигли до заостатка од само пет поена (59:54). Међутим, снаге за још један, овога пута и велики преокрет није било, а Реал је кажњавао сваку непажњу наше екипе. Домаћин је успео да исконтролише завршницу утакмице и победи незаслужено убедљиво (72:56).

КК Црвена звезда мтс: Холанд 7, Вилдоза 10, Лазаревић 2, Митровић 2, Лазић, Мартин 8, Добрић 8, Радуљица, Ивановић, Марковић 2, Петрушев, Бентил 17;

Реал Мадрид: Муса 13, Дек 12, Јабуселе 11;

Изабранике Владимира Јовановића у понедељак очекује утакмица против ФМП-а на свом паркету, док се ново коло Евролиге игра у петак где ће Црвена звезда дочекати екипу Бајерна.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама