Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Фокусом, мирноћом и односом можемо до победе

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу 16. кола Суперлиге Србије, коју ће црвено-бели одиграти на гостујућем терену против Радничког из Ниша сутра од 17 часова.

– Лалатовић је свакако један од главних квалитета Нишлија, међутим мислим да свакако имају и квалитетан тим, он је дошао да их подигне и то добро ради, играју добро, форма им је у узлазној путањи, тако да се спремамо и за њега, али и њихов играчки квалитет – поручио је Милош Милојевић.

Говорио је Милојевић и о стању на табели Суперлиге Србије.

– По квалитету свакако да заслужују бољу позицију на табели, међутим то је фудбал, некада добијете то што залужујете, некада не. Мислим да су у узлазној путањи, биће тешка утакмица. Гостовање у Нишу је увек незгодно за сваку екипу. Верујемо у наш квалитет, ово је само једно у низу тешких гостовања, а ако будемо на истом нивоу игре и фокуса као у Новом Саду и Крагујевцу, мислим да можемо до доброг резултата.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима на чињеницу да је Стефан Митровић појачао црвено-беле управо из Радничког.

– Када је Митровић био у Нишу био је други тренер, као и састав. Познаје играче и то свакако може да нам користи, са друге стране се ради о фудбалерима који дуго играју у нашој лиги. Знамо њихове квалитете и мане. У припреми утакмице их максимално поштујемо, што је обавезно с обзиром да се ради о екипи Радничког из Ниша, клубу са традицијом. Морамо да верујемо у то што радимо, наш квалитет и играче.

Стратег нашег тима неће имати на располагању за сутрашњи дуел Николића и Санога.

– Николић је у фази прикључивања пуном тренажном процесу, вероватно неће бити у конкуренцији за тим сутра. Сви остали сем Николића и Санога су на располагању, без њих имамо још 26 играча и три голмана, не можемо све да водимо на пут, видећемо, имамо само један циљ, то је следећа утакмица против Радничког. Не размишљамо ни о Трабзону, ни о Колубари, сви најјачи и најпотребнији за такав вид утакмице ће ићи са нама.

Говорио је Милојевић и о младим играчима који би против Радничког могли да истрче на терен.

– У последње време увек играмо са два, три или четири млада играча од тих које имамо. Покушавамо да их интегришемо у систем. Милион пута сам нагласио да волим младе играче, али то не може да им буде главни и једини адут. Мора да постоји неки квалитет, није битно колико имате година, него како играте, ако они са 17 заслуже да играју нема никаквих проблема, ако не, онда није фер према другима да зато што су старији седе на клупи, а имају више квалитета. Мора да постоји једна динамика групе, нама је у циљ, као што је и спортски сектор рекао да подмладимо екипу, међутим не на уштрб резултата, јер су нам резултати приоритет.

Осврнуо се тренер црвено-белих и на предстојећи дуел у Лиги Европе.

– Немамо комфор и луксуз да нешто испробавамо, мислим да можемо само да подижемо ниво самопоуздања и игре. Када буде дошао Трабзон, тек онда ћемо да спремамо најбољи састав и тактику за њих. Рекао сам иако то можда није популарно, нама је превасходни циљ наше првенство. У Европи ћемо се борити до краја и док год буду постојале теоретске шансе. Првенство нам је нешто због чега и од чега живимо, то нам је најбитније.

Прокоментарисао је Милојевић и процену медија да ће Црвена звезда до краја полусезоне задржати разлику од пет бодова на табели у односу на вечитог ривала.

– Хвала им што верују у нас, међутим то су само процене, али једино мерило је терен. Имамо још пет утакмица у првенству, ако они победе све до краја, као и ми, разлика ће бити пет бодова. Лакше је рећи него урадити. Очекује нас серија озбиљних гостовања, тако да верујемо да фокусом, мирноћом и једним односом где идемо из утакмице у утакмицу можемо до краја.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о позивима Звездиних играча за Светско првенство.

– Не бих радио селекторов посао, али не бих могао ни да одвојим једног од другог играча. Селектор најбоље зна ко му треба и ко му се уклапа. Волео бих када би сви наши играчи добили позив, јер су ми сви при срцу, не постоји неко кога мање или више волим. Имамо квалитет, на њему је да бира, а наше је да те играче ставимо на располагање, ко год буде требао. Знам да су најближе билин за сад бар Ераковић и Митровић, ако буде још неко, ја ћу бити презадовољан – закључио је Милојевић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама