Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Vojvodinu na gostujućem terenu rezultatom 0:2, u okviru zaostale utakmice petog kola nacionalnog šampionata. Izabranici Miloša Milojevića su pitanje pobednika rešili u drugom poluvremenu, golovima Aleksandra Pešića i Gelora Kange koji je pogodio iz penala, dok je Strahinja Eraković upisao asistenciju.

 

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad.

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Pešić u 52. i Kanga u 62. minutu (iz jedanaesterca).

Žuti kartoni: Vitas, Busnić, U. Nikolić, Simić (Vojvodina), Milunović, Mijailović, Azarov (Crvena zvezda).

Vojvodina: Carević, Bjeković, Vitas (od 31. Traore), N. Nikolić (od 87. Malbašić), Miletić, Jeličić, Antonijević, U. Nikolić (od 76. Baraje), Simić, Busnić (od 76. Topić), Čumić (od 76. Kabić).

Rezerve: N. Simić, Baraje, Kabić, Lazarević, Malbašić, Milosavljević, Topić, Traore, Vukčević, Zukić, Đorđević.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić (od 87. Azarov), Mijailović, Kanga (od 87. Stanković), Ivanić (od 72. Ibrahim), Bukari, Katai (od 72. Krstičić), Pešić (od 79. Mitrović).

Rezerve: Popović, Pankov, Azarov, Krstičić, Srnić, Stanković, Motika, Ibrahim, Ben, Mitrović, Kulibali.

Izabranici Miloša Milojevića su ušli u meč veoma koncentrisano, nastojeći da tačnim dodavanjima stvore opasnu priliku po gol domaćina. Prvi je zapretio Katai u osmom minutu nakon pasa Bukarija, ali je šut Zvezdine „desetke“ završio preko gola. Kontrolisali su crveno-beli dešavanja na terenu, a novo uzbuđenje viđeno je u 18. minutu. Rodić je sjajno centrirao sa levog boka, a Ivanić je bio najviši u kaznenom prostoru, međutim, gađao je glavom pored leve stative.

Mogli su naši prvotimci do prednosti i u 22. minutu, nakon sjajnog napada. Katai je odlično poslao oštar pas u peterac gde je utrčavao Pešić, ali je Vitas u poslednjem trenutku uspeo da reaguje ispred centarfora naše ekipe. Slično je bilo i pet minuta kasnje, kada je Pešić pobegao čuvaru i sa levog boka oštro centrirao pred gol, međutim, niko od fudbalera našeg tima nije uspeo da dođe do lopte. Napadali su naši fudbaleri pretežno po bokovima, pa je tako u 35. minutu Katai sjajno „štiklom“ ostavio loptu za Rodića, koji je centrirao sa levog boka, međutim, samo u ruke golmana domaćih.

Malo je nedostajalo Kataiju da se u 37. minutu upiše u strelce nakon sjajnog kontra napada. Odlično je Pešić ostavio loptu u prostor za popularnog Magika, koji je ušao u kazneni prostor i u trku šutirao, ali je Cerović uspeo da reaguje i na kraju uhvati loptu, te se rezultat nije promenio.

U drugom poluvremenu su prvo zapretili domaći, pa je tako u 49. minutu zapretio U. Nikolić, međutim glavom je pogodio levu stativu. Nije dugo trebalo našim prvotimcima da uzvrate, pa je već minut kasnije zapretio Kanga, kada je u svom stilu „opalio“ sa velike uidaljenosti, međutim čuvar mreže domaćih je uspeo da skrene loptu u korner.

Trud izabranika Miloša Milojevića isplatio se u 52. minutu, nakon prelepe akcije. Bukari je sjajno „izbacio“ Erakovića koji je centrirao sa desnog boka u samo „srce“ kaznenog prostora, a Pešić se maestralno snašao i glavom poslao loptu iza leđa nemoćnog Carevića. Mogao je i Kanga ekspresno da duplira prednost tri minuta kasnije, kada je pokupio „odbijanac“ i snažno „pucao“ volej udarcem, ali je lopta završila preko prečke.

Upravo gabonski internacionalac je duplirao prednost našeg tima u 62. minutu. Nakon kornera koji je izveo Katai, rukom je u svom kaznenom prostoru igrao U. Nikolić, a glavni arbitar je nakon konsultacije sa VAR sobom pokazao na belu tačku. Kraj lopte je stala Zvezdina „osmica“ i preciznim udarcem uz levu stativu povisila prednost crveno-belih.

Pretili su crveno-beli četiri minuta kasnije u dva navrata, ali je Cerović uspeo da odbrani šuteve Dragovića i Ivanića. Do kraja meča se igralo nešto mirnije, a izabranici Miloša Milojevića su mirnom pas igrom priveli utakmicu kraju i upisali nova tri boda. U strelce je mogao da se upiše i Ibrahim u 85. minutu kada mu je Bukari kreirao odličnu priliku, ali je udarac brzonogog Ganjanina sa nekoliko metara uspeo da odbrani Carević. U nadoknadi vremena je mogao da pogodi i Bukari, kada mu je Ibrahim “vratio”, ali je lopta završila pored dalje stative.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama