Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Војводина – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Војводину на гостујућем терену резултатом 0:2, у оквиру заостале утакмице петог кола националног шампионата. Изабраници Милоша Милојевића су питање победника решили у другом полувремену, головима Александра Пешића и Гелора Канге који је погодио из пенала, док је Страхиња Ераковић уписао асистенцију.

 

Војводина – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Пешић у 52. и Канга у 62. минуту (из једанаестерца).

Жути картони: Витас, Буснић, У. Николић, Симић (Војводина), Милуновић, Мијаиловић, Азаров (Црвена звезда).

Војводина: Царевић, Бјековић, Витас (од 31. Траоре), Н. Николић (од 87. Малбашић), Милетић, Јеличић, Антонијевић, У. Николић (од 76. Бараје), Симић, Буснић (од 76. Топић), Чумић (од 76. Кабић).

Резерве: Н. Симић, Бараје, Кабић, Лазаревић, Малбашић, Милосављевић, Топић, Траоре, Вукчевић, Зукић, Ђорђевић.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић (од 87. Азаров), Мијаиловић, Канга (од 87. Станковић), Иванић (од 72. Ибрахим), Букари, Катаи (од 72. Крстичић), Пешић (од 79. Митровић).

Резерве: Поповић, Панков, Азаров, Крстичић, Срнић, Станковић, Мотика, Ибрахим, Бен, Митровић, Кулибали.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у меч веома концентрисано, настојећи да тачним додавањима створе опасну прилику по гол домаћина. Први је запретио Катаи у осмом минуту након паса Букарија, али је шут Звездине „десетке“ завршио преко гола. Контролисали су црвено-бели дешавања на терену, а ново узбуђење виђено је у 18. минуту. Родић је сјајно центрирао са левог бока, а Иванић је био највиши у казненом простору, међутим, гађао је главом поред леве стативе.

Могли су наши првотимци до предности и у 22. минуту, након сјајног напада. Катаи је одлично послао оштар пас у петерац где је утрчавао Пешић, али је Витас у последњем тренутку успео да реагује испред центарфора наше екипе. Слично је било и пет минута касње, када је Пешић побегао чувару и са левог бока оштро центрирао пред гол, међутим, нико од фудбалера нашег тима није успео да дође до лопте. Нападали су наши фудбалери претежно по боковима, па је тако у 35. минуту Катаи сјајно „штиклом“ оставио лопту за Родића, који је центрирао са левог бока, међутим, само у руке голмана домаћих.

Мало је недостајало Катаију да се у 37. минуту упише у стрелце након сјајног контра напада. Одлично је Пешић оставио лопту у простор за популарног Магика, који је ушао у казнени простор и у трку шутирао, али је Церовић успео да реагује и на крају ухвати лопту, те се резултат није променио.

У другом полувремену су прво запретили домаћи, па је тако у 49. минуту запретио У. Николић, међутим главом је погодио леву стативу. Није дуго требало нашим првотимцима да узврате, па је већ минут касније запретио Канга, када је у свом стилу „опалио“ са велике уидаљености, међутим чувар мреже домаћих је успео да скрене лопту у корнер.

Труд изабраника Милоша Милојевића исплатио се у 52. минуту, након прелепе акције. Букари је сјајно „избацио“ Ераковића који је центрирао са десног бока у само „срце“ казненог простора, а Пешић се маестрално снашао и главом послао лопту иза леђа немоћног Царевића. Могао је и Канга експресно да дуплира предност три минута касније, када је покупио „одбијанац“ и снажно „пуцао“ волеј ударцем, али је лопта завршила преко пречке.

Управо габонски интернационалац је дуплирао предност нашег тима у 62. минуту. Након корнера који је извео Катаи, руком је у свом казненом простору играо У. Николић, а главни арбитар је након консултације са ВАР собом показао на белу тачку. Крај лопте је стала Звездина „осмица“ и прецизним ударцем уз леву стативу повисила предност црвено-белих.

Претили су црвено-бели четири минута касније у два наврата, али је Церовић успео да одбрани шутеве Драговића и Иванића. До краја меча се играло нешто мирније, а изабраници Милоша Милојевића су мирном пас игром привели утакмицу крају и уписали нова три бода. У стрелце је могао да се упише и Ибрахим у 85. минуту када му је Букари креирао одличну прилику, али је ударац брзоногог Гањанина са неколико метара успео да одбрани Царевић. У надокнади времена је могао да погоди и Букари, када му је Ибрахим “вратио”, али је лопта завршила поред даље стативе.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама