Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Baskonija trojkama nanela poraz Crvenoj zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde mts porazom su započeli duplo kolo u Španiji. Poraz našoj ekipi je nanela Baskonija rezultatom 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18). Zvezda je gotovo ceo meč bila ravnopravan protivnik, međutim 19 trojki domaćina su potpuno prelomili meč u poslednjoj deonici.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde je bio Luka Mitrović sa 17 poena (uz 8 skokova),pratio ga je Dobrić koji je ubacio 14 poena, dok su Bentil i Ivanović dodali 11.

Sjajna košarka viđena je odmah u prvoj deonici koja je bila izuzetno efikasna. Obe ekipe su raspoložene ušle u meč, dok je odbrana bila nešto slabija na obe strane. Luka Mitrović i Stefan Marković bili su zaslužni za dobru organizaciju napada crveno-belih, dok je poenterski prednjačio Bentil sa 10 poena. Naši košarkaši su ovaj deo igre završili sa poenom prednosti (23:24).

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu, na obe strane. Crvena zvezda je bila dosta bolji protivnik, ali je domaćina u životu držao maestralni Markus Hauvard koji je već na polovini utakmice imao 19 poena. Uprkos tome, naša ekipa je kontrolisala utakmicu, pronalazila racionalna rešenja u napadu koja su joj donela rezultatsku prednost.

Povratak Stefana Markovića iz povrede bio je značajan za Zvezdu, što se videlo u igri kojom je on izvanredno komandovao. Već na poluvremenu su bila tri dvocifrena igrača, Mitrović 13 poena (uz 6 skokova), dok su Dobrić i Bentil dodali po 10. Crveno-beli su na pauzu otišli sa pet poena prednosti (42:47).

Početak drugog poluvremena je sa sobom doneo velike probleme koji su se ogledali u jako lošem napadu naše ekipe, koja nije postigla koš preko četiri minuta na početku treće deonice. Prednost sa poluvremena se vrlo brzo istopila, međutim ni Baskonija nije u potpunosti uspela da dođe do svoje prepoznatljive igre u napadu, te je njihova najveća prenost u ovom delu igre iznosila šest razlike (59:53). Krajem deonice Zvezda je uspela da se oporavi, što je rezultiralo egalom (59:57).

Uprkos nešto lošijoj igri Crvene zvezde, ekipa Baskonije je u poslednjoj deonici uspevala da pogađa nemoguće šuteve za tri poena koji su joj doneli dvocifrenu prednost (75:64). Izabranici Vladimira Jovanovića su nastavili da se bore, a zahvaljujući Filipu Petruševu koji je postigao 8 uazstopnih poena razlika je smanjena na 6 poena tri minuta pre kraja. Međutim, domaća ekipa je nastavila sa pogađanjem teških šuteva koji su prelomili utakmicu.

Kk Crvena zvezda mts: Holand, Lazarević, Adams 3, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 2, Dobrić 14, Raduljica, Ivanović 11, Marković 5, Petrušev 10, Bentil 11;

Baskonija: Hauvard 30, Tompson 18…

Crveno-beli su bili oslabljeni na bekovskim pozicijama, jer su izostajali Nemanja Nedović i Luka Vildoza koji nije bio registrovan za ovaj meč.

Ekipa Crvene zvezde putuje u četvrtak u ranim jutarnjim časovima putuje u Madrid na utakmicu sa ekipom Reala koja je na programu u petak.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama