Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Поломац: Концентрисано, јако и сутра против против Младости у Купу ЦЕВ

Одбојкаши Црвене звезде играју сутра реванш утакмицу Купа ЦЕВ у СЦ „Вождовац“ на Бањици (17.00) против екипе Младости.

У првом дуелу у Брчком изабраници Игора Жакића били су убедљиви и славили су са 3:0. Судећи по игри, а за викенд су црвено-бели одбојкаши победили и у првом колу првенства Карађорђе са 3:1, нема сумње да су у доброј форми.

Ипак, унапред добијене утакмице по правилу су и најтеже, а управо је таква против Младости.

– На папиру смо јачи, фаворити, али увек је тешко играти унапред добијене мечеве. Зато морамо да будемо концентрисани, психички јачи, него да играмо са квалитетнијим ривалом. Ако против Младости сутра будемо ушли како треба, резултат неће изостати ни у реваншу – истиче Алекса Поломац, средњи блокер Црвене звезде.

Уколико успешно прескочитет сутра Младост, у наредном колу играте против екипе Саво Волеј Куопио из Финске (8. и 16. новембар), да ли сте мислима ваћ на тој утакмици?

-Нисмо главама у дуел са Финцима. Пре тога предстоје нам много битније утакмице. Пре свега ова против Младости сутра, најозбиљније смо је схватили,без обзира на резултат из првог меча. После тога ћемо мислити о Финцима.

Противници у овој фази такмичења нису баш атрактивни, да ли имате проблем са мотивацијом?

– Данас сви играју одбојку, увек може да будел лепа утакмица и против да тако кажем неатркативних ривала. Сви ми више волимо да играмо против екипа из Пољске, Италије, али полако, идемо корак по корак. Имамо распоред да можемо да направимо добар резултат. 

Девојке сутра после вас играју квалификације за Лигу шампиона, да ли ћете их подржати?

– Наравно, да ћемо их подржати.

Лако сте прошли у Купу Србије, били сте одлични и против Карађорђа, било је мало несигурности у трећем сету, али се на крају све добро завршило, још се тражи права форма?

– Било нам је најважније да стартујемо добро у сваком такмичењу, мислим на куп и првенство. Оба смо маскимално добро отворили, како смо и планирали. Идемо сад у Љиг за викенд,желимо да настасвимо у истом римту, надам се да неће бити проблема.

Ко су по вама фаворити за титулу ове године, сигурно сте имали прилику да се уверите у квалитет осталих?

-Све екипе су се скоро добро појачале, свака је квалитетна на свој начин. Издвојио бих осим нас Војводину, Партизан, Раднички и Спартак из Суботице игра добро. Ипак, не бих никога потценио, јер и остали су направили квалитетне тимове са искусним играчима. Реално је да су ове набројане екипе за врх.

Како сте прихваћени у Звезди, да ли сте успели да се угирате, ово је практично нови тим?

Од почетка је све одлично. Играли смо једни против других, знамо се. Полако се проналазимо јер је цела постава замењена. Када буде требало, доћи ће на све своје  – закључио је Поломац.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама