Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali  Radnički 1923 na gostujućem terenu rezultatom 0:1, u okviru 15. kola nacionalnog šampionata. Izabranici Miloša Milojevića su napadali tokom celog meča i diktirali tempo igre, što je u 75. minutu krunisao Aleksandar Katai pogotkom sa bele tačke, nakon što je Pešić fauliran u kaznenom prostoru domaćina.

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Stadion: “Čika Dača”, Kragujevac.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelac: Katai u 75. minutu.

Žuti kartoni: Ivanović, Vidović, Krajišnik, Cvetinović (Radnički), Pankov, Eraković, Mitrović, Milunović, Ivanić, Mijailović, Gobeljić (Crvena zvezda).

Radnički: Raičević, Vlajković, Tomić (od 67. Stojiljković), Krajišnik, Čolović, Ivanović, Pecelj, M. Vidović (od 83. Srnić), Cvetinović, Vidosavljević (od 67. Miličić), Evandro (od 83. Maksimović).

Rezerve: Leković, Zorić, Miličić, Brnović, Kovačević, U. Vidović, Maksimović, Stoiljković, Janković, Srnić, Ubiparip.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Milunović, Srnić (od 69. Ibrahim), Mijailović, Kanga (od 57. Krstičić), Ivanić (od 87. Pankov), Ben (od 57. Katai), Mitrović (od 57. Bukari), Pešić.

Rezerve: Popović, Pankov, Leković, Azarov, Stanković, Krstičić, Kangva, Ibrahim, Bukari, Katai, Mijatović.

Izabranici Miloša Milojevića su ušli u meč koncentrisano i direktno, nastojeći da tačnim dodavanjima nađu “rupu” u defanzivnoj liniji protivnika. Igralo se dosta tvrdo i nešto agresivnije na obe strane sve do 30. minuta, kada je viđeno prvo veliko uzbuđenje. Gobeljić je uposlio Bena, koji je sjajno centrirao na drugu stativu, gde je usamljen bio Ivanić i preciznim udarcem glavom smestio loptu u bliži ugao. Ipak, nakon konsultacije sa VAR sobom, glavni arbitar je poništio pogodak zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se prethodno našao Ben, te se rezultat nije promenio.

Malo je nedostajalo beogradskim crveno-belima da u 39. minutu dođu do zaslužene prednosti. Glavni arbitar je dosudio slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, a kraj lopte je stao Kanga. Namestio se iskusni gabonski internacionalac i fenomenalno gađao u dalji ugao, međutim, stativa je bila saveznik domaćina. Dva minuta kasnije šutirao je i Srnić sa distance, ali je lopta završila pored desne stative. Pretio je i Ivanić u 42. minutu, kada je dobro šutirao, ali je lopta završila u rukama Raičevića.

Nastavili su naši prvotimci da napadaju i u drugom delu igre, pa je tako u 49. minutu zapretio ponovo Ivanić, međutim šutirao je samo pored leve stative. Menjao je u nastavku strateg našeg kluba, pa su tako priliku dobili Katai, Bukari i Krstičić. Upravo Katai je u dva navrata pretio po ulasku u igru, ali nije bio dovoljno precizan.

U 63. minutu je ponovo zapretila Zvezdina “desetka”. Dosudio je Lukić slobodan udarac na nedaleko od ivice kaznenog prostora, a Katai je maestralno gađao preko živog zida u desnu stranu, ali je ovog puta prečka spasila domaći tim. Mogao je i Gobeljić u 65. minutu da potvrdi fenomenalnu formu novim pogotkom, kada je dobro šutirao iskosa, ali je uspeo golman domaćih da skrene loptu u korner. Na terenu se našao Ibrahim umesto Srnića na poziciji levog beka, čime je Milojević pokazao da želi totalnu ofanzivu našeg tima. 

Uspeli su crveno-beli da krunišu dobru igru u 75. minutu. Cvetinović je na nedozvoljen način zaustavio Pešića u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Kraj lopte je stao Aleksandar Katai, namestio se i snažno šutirao u desnu stranu, a lopta je od golmana završila u mreži, za veliku radost naših fudbalera. Zapretili su i domaći pred kraj meča, kada je Maksimović šutirao glavom u dalji ugao, ali je lopta završila pored leve stative. U nadoknadi vremena je Katai po drugi put zatresao mrežu, ali je pogodak popularnog “Magika” poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se prethodno našao Bukari. Šansu u finišu je dobio i Pankov, a iskusno su utakmicu priveli kraju fudbaleri našeg tima i osvojili nova tri boda. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama