Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odbojkašice Crvene zvezde slavile u derbiju prvog kola protiv Partizana

Odbojkašice Crvene zvezde u derbiju prvog kola nove sezone pobedile su Partizan u gostima sa 3:0. Od starta su krenule silovito izabranice Ratka Pavličevića, pa se do kraja meča nije ni postavljalo pitanje pobednika.

Posebno raspoložene za igru bile su Ana Živojinović i Božica Marković, koje su vrlo dobro odigrale prvi set. Odlična je bila i Adela Helić, koja će biti pravo pojačanje za aktuelne šampionke Srbije.

Upravo su se njih tri i izdvojile po broju osvojenih poena, kapiten Ana Živojinović je osvojila 13, a u stopu su je pratile Helić sa 12 i Marković sa deset poena.

Crvena zvezda je odigrala bolje u svim elementima igre, a posebno u bloku gde je imala 14, a Partizan dva.

U svakom slučaju odbojkašice Crvene zvezde pobedom u derbiju su napravile dobru uvertiru pred prvu utakmicu (u utorak 18. oktobra SC ”Banjica”) kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Polki Kusama.

Partizan – Crvena zvezda 0:3 (18:25, 10:25, 15:25)
Beograd, hala: “Master”. Gledalaca: 100. Sudija: Aleksandar Balandžić i Vladimir Stojanac.

PARTIZAN: Ašćerić (1), Kasavica (1), Zubić (2), Krulj (12), Milunović(4), Vukićević, Vujović (libero), Tomić (10), Berbatović (5).

CRVENA ZVEZDA: Živojinović (13), Marković (10), Ćirović (2), Čanak (5), Stojić (5), Helić (12), Rodić (8), Đurđević (libero).

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama