Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одбојкашице Црвене звезде славиле у дербију првог кола против Партизана

Одбојкашице Црвене звезде у дербију првог кола нове сезоне победиле су Партизан у гостима са 3:0. Од старта су кренуле силовито изабранице Ратка Павличевића, па се до краја меча није ни постављало питање победника.

Посебно расположене за игру биле су Ана Живојиновић и Божица Марковић, које су врло добро одиграле први сет. Одлична је била и Адела Хелић, која ће бити право појачање за актуелне шампионке Србије.

Управо су се њих три и издвојиле по броју освојених поена, капитен Ана Живојиновић је освојила 13, а у стопу су је пратиле Хелић са 12 и Марковић са десет поена.

Црвена звезда је одиграла боље у свим елементима игре, а посебно у блоку где је имала 14, а Партизан два.

У сваком случају одбојкашице Црвене звезде победом у дербију су направиле добру увертиру пред прву утакмицу (у уторак 18. октобра СЦ ”Бањица”) квалификација за Лигу шампиона против Полки Кусама.

Партизан – Црвена звезда 0:3 (18:25, 10:25, 15:25)
Београд, хала: “Мастер”. Гледалаца: 100. Судија: Александар Баланџић и Владимир Стојанац.

ПАРТИЗАН: Ашћерић (1), Касавица (1), Зубић (2), Круљ (12), Милуновић(4), Вукићевић, Вујовић (либеро), Томић (10), Бербатовић (5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић (13), Марковић (10), Ћировић (2), Чанак (5), Стојић (5), Хелић (12), Родић (8), Ђурђевић (либеро).

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама