Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli savladali i Trst

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u Barseloni, na kvalifikacionom turniru Evrokupa, protiv Trsta – 11:8 (1:3, 5:2, 4:2, 1:1).

Izabranici Dejana Savića bili su bolji protivnik od najprijatnijeg iznenađenja Serije A, ekipe koja je bila nadomak velikog finala protekle sezone, a u ovom meču bez japanskog reprezentativca, Jusuke Inabe.

Glavni akter na početku meča bio je iskusni Andrea Raci: prvo je skrivio peterac, koji je Subotić uspešno realizovao, a zatim u narednom napadu savladao Mišovića za izjednačenje. Do finiša četvrtine mreže su mirovale, igralo se dosta čvrsto, a kapiten Rej Petronio i Mislav Vrlić doneli su prednost Trstu, 1:3.

Saveti Dejana Savića na odmoru između dve četvrtine su urodili plodom. Crveno-beli su vrlo brzo preko Tankosića i Subotića izjednačili, a zatim se odbranili sa igračem manje i poveli golom kapitena Vukićevića, (4:3). Petronio je prekinuo Zvezdinu seriju, ali je odmah odgovorio trećim golom Gavril Subotić i iskoristio igrača više. Petronio je ponovo pogodio i doneo izjednačenje, zatim je dobio isključenje, a Gavril Subotić pogodio i četvrti put nakon odlično izvedene akcije za konačnih 6:5 pred poluvreme.

Vukićević i Tankosić iz peterca su doneli +3 Crvenoj zvezdi, ali su brzo uzvratili Raci i Petronio, oba puta u situaciji sa igračem više, i održali priključak sa našim timom, (8:7). Pokazali su u tim trenucima karakter, kao i svaka ekipa Dejana Savića. Ivan Basara je pogodio u akciji sa igračem više, a Vukićević trećim golom doneo 10:7 pred poslednjih osam minuta.

U poslednjem kvartalu dugo nije bilo golova, u dva navrata je Trst imao igrača više, Crvena zvezda igrala odlično u odbrani, Mišović bio siguran. Buljubašić je golo na manje od dva minuta pre kraja dao nadu Trstu da bi mogao do povoljnog rezultata, ali je Seman potvrdio pobedu Crvene zvezde, 11:8.

Najefikasniji sa 4 gola bio je Subotić, tri je postigao Vukićević, dva Tankosić, po jedan Basara i Seman.

Crvena zvezda je ovom pobedom praktično obezbedila plasman u drugo kolo kvalifikacija. Uz Crvenu zvezdu obe pobede ima i mađarski Zuglo, a sutradan nas očekuju dva meča. Od 11:10 protivnik je upravo Zuglo, a zatim u popodnevnom terminu atinski Apolon, 17:30.

CRVENA ZVEZDA – TRST 11:8 (1:3, 5:2, 4:2, 1:1)
Barselona, bazen: „Hosep Vales“. Sudije: Levan Berišvili (Gruzija) i Dragan Stampalija (Hrvatska). Peterci: Crvena zvezda 2(2), Košice 1.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2(1), Gajić, Marković, Subotić 4(1), Vasić, Banićević, Basara 1, Vukićević 3, Seman 1, Milojević, Radović, Ivanović. Trener: Dejan Savić

TRST: Oliva, Podgornik, Petronio 4, Buljubašić 1, Vrlić 1, Valentino, Bego, Mecaroba, Raci 2, Liprandi, Bindi, Mladošić, Giara. Trener: Daniele Betini

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama