Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели савладали и Трст

Ватерполисти Црвене звезде остварили су и другу победу у Барселони, на квалификационом турниру Еврокупа, против Трста – 11:8 (1:3, 5:2, 4:2, 1:1).

Изабраници Дејана Савића били су бољи противник од најпријатнијег изненађења Серије А, екипе која је била надомак великог финала протекле сезоне, а у овом мечу без јапанског репрезентативца, Јусуке Инабе.

Главни актер на почетку меча био је искусни Андреа Раци: прво је скривио петерац, који је Суботић успешно реализовао, а затим у наредном нападу савладао Мишовића за изједначење. До финиша четвртине мреже су мировале, играло се доста чврсто, а капитен Реј Петронио и Мислав Врлић донели су предност Трсту, 1:3.

Савети Дејана Савића на одмору између две четвртине су уродили плодом. Црвено-бели су врло брзо преко Танкосића и Суботића изједначили, а затим се одбранили са играчем мање и повели голом капитена Вукићевића, (4:3). Петронио је прекинуо Звездину серију, али је одмах одговорио трећим голом Гаврил Суботић и искористио играча више. Петронио је поново погодио и донео изједначење, затим је добио искључење, а Гаврил Суботић погодио и четврти пут након одлично изведене акције за коначних 6:5 пред полувреме.

Вукићевић и Танкосић из петерца су донели +3 Црвеној звезди, али су брзо узвратили Раци и Петронио, оба пута у ситуацији са играчем више, и одржали прикључак са нашим тимом, (8:7). Показали су у тим тренуцима карактер, као и свака екипа Дејана Савића. Иван Басара је погодио у акцији са играчем више, а Вукићевић трећим голом донео 10:7 пред последњих осам минута.

У последњем кварталу дуго није било голова, у два наврата је Трст имао играча више, Црвена звезда играла одлично у одбрани, Мишовић био сигуран. Буљубашић је голо на мање од два минута пре краја дао наду Трсту да би могао до повољног резултата, али је Семан потврдио победу Црвене звезде, 11:8.

Најефикаснији са 4 гола био је Суботић, три је постигао Вукићевић, два Танкосић, по један Басара и Семан.

Црвена звезда је овом победом практично обезбедила пласман у друго коло квалификација. Уз Црвену звезду обе победе има и мађарски Зугло, а сутрадан нас очекују два меча. Од 11:10 противник је управо Зугло, а затим у поподневном термину атински Аполон, 17:30.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – TРСТ 11:8 (1:3, 5:2, 4:2, 1:1)
Барселона, базен: „Хосеп Валес“. Судије: Леван Беришвили (Грузија) и Драган Стампалија (Хрватска). Петерци: Црвена звезда 2(2), Кошице 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2(1), Гајић, Марковић, Суботић 4(1), Васић, Банићевић, Басара 1, Вукићевић 3, Семан 1, Милојевић, Радовић, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

ТРСТ: Олива, Подгорник, Петронио 4, Буљубашић 1, Врлић 1, Валентино, Бего, Мецароба, Раци 2, Липранди, Бинди, Младошић, Гиара. Тренер: Даниеле Бетини

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама