Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Rudar – Crvena zvezda Grundfos 22:35 (14:18)

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos ostvarili su treći trijumf u sezoni pobedom u 4.kolu ARKUS lige u Kostolcu protiv Rudara 35:22 (18:14).

Najubedljivija pobeda u dosadašnjem delu sezone i nastavak efikasnih izdanja ekipe Ratka Đurkovića.

Crvena zvezda je već na samom startu propustila priliku da se odlepi i uvede meč u svoj ritam. Dobru igru u odbrani i tranziciji nisu uspeli da materijalizuju izabranici Ratka Đurkovica. Golmani su blistali, Gemaljević je zaustavio prva četiri udarca, tri su promašili domaći rukometaši, na drugoj strani je Miloš Vuković zaustavio tri, Simić je bio neprecizan dva puta, jednom je pogodio prečku.

Prvi gol na meču postigao je Nenadić, a tek nakon šest minuta je kapitulirao Gemaljević, i od tada se igralo gol za gol. Nenadić je dva puta sa sedam metara matirao Vukovića, ali su i Stevović i Tatari bili u precizni i održavali priključak za Zvezdom. Rudar je uspeo da dođe do prvog vođstva sredinom igre, ali su brzo odgovarali crveno-beli preko Kneževića i Kolundžića, da bi usled velikog broja kontri i preokrenuli rezultat golovima Nenadića i Kankaraša, prethodno su Kankaraš i Kolundžić promašili u kontri, (9:13). Do kraja poluvremena, i pored velikog broja promašaja iz kontranapada, Crvena zvezda je zadržala razliku i na poluvreme otišla sa 14:18.

Ono što nisu u prvom, jesu na početku drugog poluvremena uspeli Zvezdini rukometaši. Nikola Perić je zaustavio udarac sa sedam metara kapitena domaćih Miloša Miloševića, da bi Kolundžić doneo plus 5, a Zvezda u golovima u seriji slomila protivnika do 45.minuta. Draško Nenadić je dva puta pogodio za dvocifrenu razliku na ulasku u poslednjih deset minuta, a u samom finišu je Šljukić sa tri gola potvrdio pobedu, 22:35.

Nenadić je ponovo bio igrač utakmice i najefikasniji sa 11 golova, Branko Kankaraš je postigao 8.

Sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza, a zatim u 5.kolu i duel protiv Šamota u „Šumicama“.

RUDAR – CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS 22:35 (14:18)
Kostolac, hala: SH „Kostolac“. Gledalaca: 300. Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Rudar 6, Crvena zvezda 8 minuta. Sedmerci: Rudar 1, Crvena zvezda 2(2).

RUDAR: Miloš Vuković, Ar.Murina 1, Ad.Murina 3, Tanasković, M.Đorđević 2, A.Đorđević, Ristić, Stevović 6, Nenadić, Dizdar, Milovan Vuković, Dončić, Jovanović 4, Dimitrijević 4, Milošević, Tatari 2. Trener: Dragan Ajdačić

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 2, Simić 2, Nenadić 11(2), Majdub, Kolundžić 3, Panić 1, Gemaljević, Majes, Segal 1, Šmigić 1, Blagojević 1, Vučićević, Knežević 2, Perić, Šljukić 3, Kankaraš 8. Trener: Ratko Đurković

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama