Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Рудар – Црвена звезда Грундфос 22:35 (14:18)

Рукометаши Црвене звездe Грундфос остварили су трећи тријумф у сезони победом у 4.колу АРКУС лиге у Костолцу против Рудара 35:22 (18:14).

Најубедљивија победа у досадашњем делу сезоне и наставак ефикасних издања екипе Ратка Ђурковића.

Црвена звезда је већ на самом старту пропустила прилику да се одлепи и уведе меч у свој ритам. Добру игру у одбрани и транзицији нису успели да материјализују изабраници Ратка Ђурковица. Голмани су блистали, Гемаљевић је зауставио прва четири ударца, три су промашили домаћи рукометаши, на другој страни је Милош Вуковић зауставио три, Симић је био непрецизан два пута, једном је погодио пречку.

Први гол на мечу постигао је Ненадић, а тек након шест минута је капитулирао Гемаљевић, и од тада се играло гол за гол. Ненадић је два пута са седам метара матирао Вуковића, али су и Стевовић и Татари били у прецизни и одржавали прикључак за Звездом. Рудар је успео да дође до првог вођства средином игре, али су брзо одговарали црвено-бели преко Кнежевића и Колунџића, да би услед великог броја контри и преокренули резултат головима Ненадића и Канкараша, претходно су Канкараш и Колунџић промашили у контри, (9:13). До краја полувремена, и поред великог броја промашаја из контранапада, Црвена звезда је задржала разлику и на полувреме отишла са 14:18.

Оно што нису у првом, јесу на почетку другог полувремена успели Звездини рукометаши. Никола Перић је зауставио ударац са седам метара капитена домаћих Милоша Милошевића, да би Колунџић донео плус 5, а Звезда у головима у серији сломила противника до 45.минута. Драшко Ненадић је два пута погодио за двоцифрену разлику на уласку у последњих десет минута, а у самом финишу је Шљукић са три гола потврдио победу, 22:35.

Ненадић је поново био играч утакмице и најефикаснији са 11 голова, Бранко Канкараш је постигао 8.

Следи пауза због репрезентативних обавеза, а затим у 5.колу и дуел против Шамота у „Шумицама“.

РУДАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 22:35 (14:18)
Костолац, хала: СХ „Костолац“. Гледалаца: 300. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Рудар 6, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Рудар 1, Црвена звезда 2(2).

РУДАР: Милош Вуковић, Ар.Мурина 1, Ад.Мурина 3, Танасковић, М.Ђорђевић 2, А.Ђорђевић, Ристић, Стевовић 6, Ненадић, Диздар, Милован Вуковић, Дончић, Јовановић 4, Димитријевић 4, Милошевић, Татари 2. Тренер: Драган Ајдачић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 2, Симић 2, Ненадић 11(2), Мајдуб, Колунџић 3, Панић 1, Гемаљевић, Мајес, Сегал 1, Шмигић 1, Благојевић 1, Вучићевић, Кнежевић 2, Перић, Шљукић 3, Канкараш 8. Тренер: Ратко Ђурковић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама