Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Uspešan start vaterpolista

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Šabac na otvaranju nove sezone Superlige, na 25.maju – 11:5 (1:2, 1:1, 6:1, 3:1).

Lepo veče na Dorćolu upotpunila je uspešna premijera nove sezone Crvene zvezde. Oko 200 ljubitelja vaterpola prisustvovalo je dobroj igri Crvene zvezde, koja je u trećem kvartalu slomila otpor Šapčana.

Sam početak doneo je nešto nervozniju igru crveno-belih, koji su „razbranili“ Stefana Živojinovića, povratnika u srpski vaterpolo, na golu Šapca. Ognjen Stojanović je doveo Šabac u prednost, pogodio je drugi ugao Mišovićevog gola, a Gavril Subotić „lepoticom“, lepim lobom savladao Živojinovića za 1:1. Rus Šakhudinov je kaznio neopreznost Mišovića, a crveno-beli nisu uspevali da probiju zonu gostiju do kraja četvrtine.

I u nastavku Zvezda je tražila rešenje, dva puta pogađala stativu, nekoliko puta je Živojinović intervenisao, a Mišović uspeo da održi svoj tim u igri kada je zaustavio peterac Baraća. Konačno je u samom finišu savladan Živojinović, kada je na 40 sekundi do poluvremena Vasić isplivao kontru i pogodio za 2:2. Zvezdina odbrana je bila sve bolja i jača kako je utakmica odmicala, ali su Šapčani koristili svaki trenutak nepažnje, na 10 sekundi do poluvremena Repanović je bio sam na 2 metra i pogodio gol Mišovića za 2:3.

Podigli su crveno-beli još više agresivnost u trećoj četvrtini, plivali bolje i već na startu igre uspeli da slome otpor i zonu Šapca i nateraju Živojinovića na kapitulaciju. Subotić je bio precizan sa pet metara i poveo je seriju koja je donela trijumf. Za 2 minuta i trideset sekundi su izabranici Dejana Savića postigli još četiri gola i krunisali odličnu četvrtinu. Vasić je doneo prvo vođstvo na meču za Zvezdu, a najbitniji gol na meču delo je Marka Radovića, koji je na isteku napada pod faulom, šraubom sa velike udaljenosti pogodio mrežu gostiju za 5:3. Usledila su dva gola Veljka Tankosića za 7:3, a Zvezdinu seriju je prekinuo sa pet metara Ognjen Stojanović. Lepu akciju i protok lopte u gol je pretvorio Dušan Marković za 8:4 posle 24 minuta igre.

Iako je tempo igre malo opao u poslednjoj četvrtini usled jakog ritma i treninga crveno-belih, odnos je ostao isti pa je i razlika rasla. Vasić je trećim golom potvrdio pobedu, Banićević se upisao na debiju uplivavanjem na drugu stativu, a Tankosić stavio tačku na meč. Konačan rezultat postavio je Stojanović, posle nekoliko pokušaja da savlada Mišovića, za 11:5.

Sa po tri gola najefikasniji su bili Vasić i Tankosić, dva je postigao Subotić, po jedan Radović, Marković i Banićević.

Crvenu zvezdu već u petak očekuje prvi turnir Regionalne lige u Kragujevcu i meč protiv domaćeg Radničkog, dok su u subotu protivnici crno-beli. Po povratku iz Kragujevca sledi put u Barselonu na kvalifikacioni turnir LEN Evrokupa.

Ostali mečevi Superlige se igraju ovog vikenda, a meč drugog kola na programu je 19.oktobra u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Crvena zvezda će ponovo na svom bazenu igrati u 3.kolu protiv „večitog rivala“ nedelju dana kasnije, a oktobar mesec se završava turnirom 2.kola kvalifikacija LEN Evrokupa, ukoliko crveno-beli budu među četiri ekipe u Barseloni. Time bi se zaokružio oktobar mesec sa 13 utakmica za 25 dana.

CRVENA ZVEZDA – ŠABAC 11:5 (1:2, 1:1, 6:1, 3:1)
Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 200. Sudije: Anđelić i Stefanović (Beograd). Igrač više: Crvena zvezda 9(4), Šabac 9(3). Peterci: Crvena zvezda 1(1), Šabac 2(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Gavrilović, Marković 1, Subotić 2(1), Vasić 3, Banićević 1, Basara, Vukićević, Seman, Milojević, Radović 1, Ivanović, Gajić. Trener: Dejan Savić

ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović 1, Kopcev, Krug, Barać, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 3, Šakhudinov 1, Gavilović, Toholj. Trener: Nemanja Ličanin

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama