Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Успешан старт ватерполиста

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац на отварању нове сезоне Суперлиге, на 25.мају – 11:5 (1:2, 1:1, 6:1, 3:1).

Лепо вече на Дорћолу употпунила је успешна премијера нове сезоне Црвене звезде. Око 200 љубитеља ватерпола присуствовало је доброј игри Црвене звезде, која је у трећем кварталу сломила отпор Шапчана.

Сам почетак донео је нешто нервознију игру црвено-белих, који су „разбранили“ Стефана Живојиновића, повратника у српски ватерполо, на голу Шапца. Огњен Стојановић је довео Шабац у предност, погодио је други угао Мишовићевог гола, а Гаврил Суботић „лепотицом“, лепим лобом савладао Живојиновића за 1:1. Рус Шакхудинов је казнио неопрезност Мишовића, а црвено-бели нису успевали да пробију зону гостију до краја четвртине.

И у наставку Звезда је тражила решење, два пута погађала стативу, неколико пута је Живојиновић интервенисао, а Мишовић успео да одржи свој тим у игри када је зауставио петерац Бараћа. Коначно је у самом финишу савладан Живојиновић, када је на 40 секунди до полувремена Васић испливао контру и погодио за 2:2. Звездина одбрана је била све боља и јача како је утакмица одмицала, али су Шапчани користили сваки тренутак непажње, на 10 секунди до полувремена Репановић је био сам на 2 метра и погодио гол Мишовића за 2:3.

Подигли су црвено-бели још више агресивност у трећој четвртини, пливали боље и већ на старту игре успели да сломе отпор и зону Шапца и натерају Живојиновића на капитулацију. Суботић је био прецизан са пет метара и повео је серију која је донела тријумф. За 2 минута и тридесет секунди су изабраници Дејана Савића постигли још четири гола и крунисали одличну четвртину. Васић је донео прво вођство на мечу за Звезду, а најбитнији гол на мечу дело је Марка Радовића, који је на истеку напада под фаулом, шраубом са велике удаљености погодио мрежу гостију за 5:3. Уследила су два гола Вељка Танкосића за 7:3, а Звездину серију је прекинуо са пет метара Огњен Стојановић. Лепу акцију и проток лопте у гол је претворио Душан Марковић за 8:4 после 24 минута игре.

Иако је темпо игре мало опао у последњој четвртини услед јаког ритма и тренинга црвено-белих, однос је остао исти па је и разлика расла. Васић је трећим голом потврдио победу, Банићевић се уписао на дебију упливавањем на другу стативу, а Танкосић ставио тачку на меч. Коначан резултат поставио је Стојановић, после неколико покушаја да савлада Мишовића, за 11:5.

Са по три гола најефикаснији су били Васић и Танкосић, два је постигао Суботић, по један Радовић, Марковић и Банићевић.

Црвену звезду већ у петак очекује први турнир Регионалне лиге у Крагујевцу и меч против домаћег Радничког, док су у суботу противници црно-бели. По повратку из Крагујевца следи пут у Барселону на квалификациони турнир ЛЕН Еврокупа.

Остали мечеви Суперлиге се играју овог викенда, а меч другог кола на програму је 19.октобра у Новом Саду против Војводине.

Црвена звезда ће поново на свом базену играти у 3.колу против „вечитог ривала“ недељу дана касније, а октобар месец се завршава турниром 2.кола квалификација ЛЕН Еврокупа, уколико црвено-бели буду међу четири екипе у Барселони. Тиме би се заокружио октобар месец са 13 утакмица за 25 дана.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 11:5 (1:2, 1:1, 6:1, 3:1)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 200. Судије: Анђелић и Стефановић (Београд). Играч више: Црвена звезда 9(4), Шабац 9(3). Петерци: Црвена звезда 1(1), Шабац 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Гавриловић, Марковић 1, Суботић 2(1), Васић 3, Банићевић 1, Басара, Вукићевић, Семан, Милојевић, Радовић 1, Ивановић, Гајић. Тренер: Дејан Савић

ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић, Репановић 1, Копцев, Круг, Бараћ, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 3, Шакхудинов 1, Гавиловић, Тохољ. Тренер: Немања Личанин

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама