Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Ференцварош 4:1 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде су убедљиво савладали Ференцварош резултатом 4:1, у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе. Већ након првих 45 минута, изабраници Милоша Милојевића су имали два гола предности када су погађали Гелор Канга и Стефан Митровић. Победу су у другом полувремену потврдили маестралним головима Александар Катаи и поново Канга. 

 

Црвена звезда – Ференцварош 4:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 36.793.

Судија: Лоренс Визер.

Стрелци: Канга у 27. (из једанаестерца) и 60, Митровић у 35, Катаи у 50. минуту за Црвену звезду, а Захаријасен у 71. минуту за Ференцварош.

Жути картони: Драговић, Саного, Родић (Црвена звезда), С. Емаи, Кностер, Вечеи (Ференцварош).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић (од 72. Николић), Родић, Саного (од 62. Срнић), Канга (од 80. Ибрахим), Иванић, Митровић (од 62. Панков), Катаи (од 72. Мотика), Пешић.

Резерве: Поповић, Панков, Срнић, Николић, Мотика, Ибрахим, Бен, Кулибали.

Ференцварош: Дибуш, Винго, Кностер, С. Емаи, Ботка (од 77. Пашка), Лајдуми (од 66. Гојак), Бешић (од 57. Вечеи), Захаријасен, Траоре, Енгуен (од 66. Маркињос), Боли (Р. Емаи).

Резерве:  Богдан, Мергл, Мерсије, Р. Емаи, Есити, Гојак, Вечеи, Пашка, Маркињос.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у меч концентрисано и смирено, настојећи да прецизним додавањима пронађу „рупу“ у дефанзивној линији противника. Већ у петом минуту могло је бити опасно, када је Родић добро пробио по боку и послао пас за Пешића, али центарфор нашег тима није успео да упосли Иванића. Наставили су црвено-бели са сјајном игром, па је тако у десетом минуту запретио Гобељић. Изборио је позицију десни бек нашег клуба, наместио се и гађао са ивице казненог простора левом ногом, међутим лопта је завршила у рукама чувара мреже гостујућег тима.

Мало је недостајало Пешићу у 17. минуту да затресе мрежу, након што је Родић поново сјајно центрирао, али је искусни нападач наше екипе, из окрета, шутирао поред леве стативе. Иницијатива наше екипе се наставила, па је тако у 19. минуиту виђено ново узбуђење. Поново је одлични Родић сјајно ушао по левој страни и послао оштру лопту у петерац, али је голман гостујућег тима у последњој секунди реаговао и ухватио лопту испред Пешића који је утрчавао. Труд и одлична игра исплатили су се у 27. минуту. Иванић је шутирао главом после центаршута Гобељића, лопта је у руку погодила Емаија, а главни арбитар је након консултације са ВАР собом показао на белу тачку. Одговорност је преузео Гелор Канга и феноменалним ударцем послао лопту у рашље, за потпуни делиријум на пуној Маракани.

У 34. минуту је мало фалило да се резултат још једном промени. Катаи је одлично центрирао у само „срце“ казненог простора за Драговића који је скочио, али је лопта након ударца у земљу завршила преко гола.. Само минут касније – ерупција одушевљења на пуним трибинама стадиона „Рако Митић“. Сјајно се Пешић снашао и упослио Стефана Митровића, који се лукаво, дриблингом решио чувара, изборио позицију и са десетак метара послао лопту у небрањени део мреже.

Друго полувреме почело је у истом ритму, па је већ у 50. минуту на семафору стајало 3:0, након прелепог поготка Александра Катаија. Гобељић је утрчао по десном боку и оставио повратну лопту пред казнени простор, где је популарни „Магико“ примио и снажно „опалио“ десном ногом, те погодио „малу“ мрежу гола који чува Дибуш. Голеада се наставила у 60. минуту, када се Гелор Канга у свом стилу, феноменалним поготком по други пут уписао у стрелце. Након додавања Иванића, наместио се Канга и „испалио“ далекометни пројектил са око 25 метара у сам горњи десни угао, за ерупцију одушевљења многобројних звездаша. Овај погодак је многе подсетио на голове које је габонски интернационалац постизао против Спарте, Краснодара, Лудогореца…

Гости су смањили резултат у 71. минуту када је Винго упослио Захаријасена, а он из петерца матирао Борјана. Није то обесхрабрило фудбалере нашег тима који су могли до краја утакмице да постигну и још неки погодак, али је на семафору после 90 минута стајало 4:1. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама