Odbojka Odbojka/Vesti Odbojkašice SDCZ

Živojinović: Traka u Zvezdi dodatno motiviše

Malo je nedostajalo odbojkašicama Crvene zvezde, da vežu dva trofejna vikenda, ali jedan im je „izmakao“ na domaćem terenu. Slavile su izabranice Ratka Pavličevića u Užicu, ali su pred domaćom publikom na Memorijalu „Dragan Šakota – Šale“ ostale bez prvog mesta. Bolje od njih u finalu su bile odbojkašice Uba.

Ipak, poraz nije negativno uticao na crveno-bele dame što potvrđuje i harizmatična Ana Živojinović, kapiten tima iz Ljutice Bogdana.

– Imale smo loš dan u finalu protiv Uba, ne bih rekla da je trema u pitanju, jer je većina devojaka i ranije igrala na Banjici. Ušla je neka nervoza u tim, posle nekih nesvakidašnjih grešaka za nas. Protivnik se zatim razigrao, što smo im mi dopustile, stale sa igrom, povukle se, nismo imale rešenje. Nije to bila naša prava igra. Kad pogledamo kako smo igrale u Užicu i na Banjici, to su dva totalno različita turnira, a opet isti protivnici – istakla je Ana Živojinović.

Da li je poraz od Uba, možda i mala opomena pred početak sezone?

 Što se mene tiče, mislim da nije loše izgubiti utakmicu u pripremnom periodu. Bolje sada nego recimo u Superkupu koji igramo u nedelju. Ovo je na neki način i mali „šamarčić“ da se otreznimo. Dobro je što se desilo tako nešto, da se i mi „spustimo na zemlju“. Sledeći put, a nadam se da do toga neće doći, opet, ako se ipak desi da nam „voda uđe u uši“ i da nemamo rešenje, mislim da ćemo bar ostati trezvene i znaćemo šta nam je činiti.

Koliko je vama kao kapitenu teško u takvim situacijama, jer ne samo da morate sebe da „podignete“, već i saigračice?

– Nikada nisam bila kapiten. Nije da ne volim, ne bežim od toga. Biti kapiten je zaista velika odgovornost, jer moraš zaista o svemu da brineš. Tačno je, tu je trener, tim menadžer, međutim kad si na terenu to je to. Devojke gledaju i okreću se ka tebi. Kad se gubi jako je teško, svi mi nosimo isti teret, ali je malo veći na kapitenu. Kad se pobeđuje naravno sve je mnogo lepše. Dobro prihvatam svoju ulogu, zato su i kapiteni sportisti koji mogu da iznesu sve to što ova uloga nosi. Meni lično je ovaj turnir na Banjici bio velika škola, ne samo što se tiče trake, već i svega ostalog. Biti kapiten u Zvezdi samo može da te motiviše. Imaš i obavezu da probaš da pomogneš mlađima koji su tu i žele da uče. U svakom slučaju lepo je kad te neko uvažava, ceni ono što radiš. U svakom slučaju biće to sve kako treba, samo nam je potrebno malo vremena da se uhodamo.

Da li ste uspele kao ekipa da se uklopite, došlo je nekoliko novih igračica, tu su drugačiji zahtevi trenera Ratka Pavličevića?

– U principu i jeste i nije se mnogo promenila ekipa. Dosta toga se promenilo u samoj igri u odnosu na ono što smo ranije radile. Pokušavamo da ispratimo ono što Rale (Ratko Pavličević) traži od nas. Ne odustajemo, pa ćemo videti. Sve to ide na bolje, što se da primetiti Ipak, treba imati strpljenja, sezona još nije ni počela. Ono što Rale traži od nas, sigurno ćemo izgurati, iako je to drugačije. Naravno ne možemo ništa na silu, ako to ne bude donosilo rezultata, ona ćemo sigurno nešto promeniti. Generalno ekipa je dobra. Trudimo se, dajemo maksimum, samo red, rad i disciplina.

Pred vama je već u nedelju prvo veliko iskušenje, igrate Superkup protiv Železničara, šta očekujete od te utakmice?

– Volela bih da pružimo u nedelju lepu i kvalitetnu odbojku. Liga je dosta jača, ekipe su skoro izjednačenog kvaliteta. Pre svega bih volela da sve budemo zdrave, a zatim i da ono što se dogovorimo u svlačionici sa trenerom ispoštujemo. Ako to sve bude tako, neće biti problema. Uvek polazim od toga da sve zavisi od nas, bez obzira na ime protivnika. Verujem u ekipu, naša forma ide uzlaznom putanjom. Delujemo vojnički spremno. Sve smo bolje, iskreno to mi se sviđa, ali jedno je priča, drugo kad stanemo na teren.

Približava se izlazak na evropsku scenu, Liga šampiona stiže, prvu utakmicu igrate protiv ekipe Pokli iz Kusama. Da li ste imale priliku da možda pogledate snimak neke njihove utakmice?

– Nismo ih gledale. Iskreno, uvek sam za to da idemo od utakmice do utakmice. Treneri verovatno i jesu. Imamo pre toga Superkup, pa zatim dolazi Kup Srbije, derbi u prvom kolu prvenstva sa Partizanom. Ima dosta utakmica pre toga. Mislim da ne bi trebalo da bude problema, a opet dok ih ne vidim kakve su, ne bih da sudim o njima. Ciljevi su i za ovu sezonu visoki, trudićemo se da to i ostvarimo. Nadam se najboljem – zaključila je Ana Živojinović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama