Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mladost GAT – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Mladost GAT na gostujućem terenu rezultatom 0:4, u okviru 13. kola nacionalnog šampionata. Utakmicu je bez dileme obeležio dvostruki strelac Mirko Ivanić, mrežu rivala pogodio je i Aleksandar Katai, a tačku na meč stavio je Gelor Kanga za nova tri boda i zadovoljstvo trenera Miloša Milojevića.

 

Mladost GAT – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Stadion: „Karađorđe“, Novi Sad.

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelci: Ivanić u 12. i 84, Katai u 71. i Kanga u 87 minutu (iz jedanaesterca).

Žuti kartoni: Mijić, Vidakov, Dimitrov (Mladost), Rodić (Crvena zvezda).

Mladost: Milojević, Dimitrov (od 62. Arsić), Jočić, Kovačević, Maksimović, Mijić (od 21. Mandić), Popović, Radoman (od 62. Miladinović), Stanković (od 46. Mlađović), Tanasijević, Vidakov (od 72. Katanić).

Rezerve: Dražić, Arsić, Denić, Katanić, Mandić, Maričić, Marušić, Miladinović, Milovanović, Mlađović, Savković.

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović (od 32. Pankov), Dragović, Rodić (od 78. Srnić), Kangva (od 66. Mijailović), Kanga, Ivanić, Bukari (od 46. Katai), Mitrović, Pešić (od 46. Ben).

Rezerve: Popović, Gobeljić, Leković, Pankov, Mijailović, Krstičić, Srnić, Nikolić, Ben, Katai, Kulibali.

Izabranici Miloša Milojevića su ušli u utakmicu veoma napadački, nastojeći da u ranoj fazi meča dođu do prednosti. Prva ozbiljnija situacija je viđena već u šestom minutu, kada je Ivanić oboren u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je nakon gledanja VAR-a dosudio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Pešić i šutirao u donji levi ugao, ali je golman domaćih uspeo krajnjim naporima da reaguje i skrene loptu u korner. Ipak, ubrzo se isplatio trud crveno-belih. Igrao se 12. minut, kada je Ivanić primio loptu od hitronogog Erakovića na dvadesetak metara i iz prve „opalio“ u sam desni ugao i spektakularno smestio loptu iza leđa nemoćnog Milojevića.

Nastavili su naši prvotimci sa dobrom igrom, pa je tako u 20. minutu moglo doći do nove promene rezultata. Rodić je sjajno centrirao sa levog boka, a odbijanac je stigao do Bukarija, koji je iskosa šutirao u desnu stranu, ali je golman domaćih uspeo refleksnom interevncijom da pošalje loptu u korner. Samo dva minuta kasnije, viđena je nova ozbiljna situacija pred golom gostiju. Još jednom je Rodić poslao sjajan centaršut na drugu stativu, a Pešić je dobro skočio i gađao glavom, međutim, lopta je završila preko gola. Prinudno je menjao Milojević u 32. minutu, te se na terenu našao Pankov umesto Milunovića. Do odlaska na pauzu, pokušavali su naši fudbaleri preko Ivanića i Mitrovića, ali se rezultat nije menjao.

Menjao je strateg našeg tima Miloš Milojević i na poluvremenu, pa su se tako na terenu našli Katai i Ben. Upravo Katai se našao u sjajnoj prilici u 51. minutu. Mitrović je odlično prošao po desnom boku i oštro centrirao u kazneni prostor, a lopta je stigla do Zvezdine „desetke“, koja je šutirala u dalji ugao, ali je lopta prozujala pored desne stative. Ritam igre je opao u nastavku, a izabranici Miloša Milojevića su mirnom pas igrom kontrolisali dešavanja na terenu.

U 71. minutu, crveno-beli su zasluženo duplirali prednost nakon sjajne kontre. Odlično se snašao Ben i istčao kontra napad, ušao u kazneni prostor i nesebično na drugoj stativi uposlio Aleksandra Kataija, kojem nije bilo teško da iz blizine sprovede loptu u praznu mrežu, za potpuno zasluženih dva gola prednosti. Mogao je i Kanga da se upiše u listu strelaca u 79. minutu, ali nije bio dovoljno precizan. Minut kasnije, zapretio je i Mitrović, kada je posle kornera pokupio odbijenu loptu, međutim, šutirao je preko gola.

U finišu meča videli smo dva pogotka. Prvo je u 84. minutu Kanga centrirao iz kornera po zemlji, loptu je propustio Katai, a Mirko Ivanić se namestio i sjajno pogodio dalji ugao. Tri minuta kasnije je golman Milojević nepropisno zaustavio brzonogog Mitrovića, a precizan sa bele tačke bio je Gelor Kanga. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama