Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Младост ГАТ – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Младост ГАТ на гостујућем терену резултатом 0:4, у оквиру 13. кола националног шампионата. Утакмицу је без дилеме обележио двоструки стрелац Мирко Иванић, мрежу ривала погодио је и Александар Катаи, а тачку на меч ставио је Гелор Канга за нова три бода и задовољство тренера Милоша Милојевића.

 

Младост ГАТ – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Иванић у 12. и 84, Катаи у 71. и Канга у 87 минуту (из једанаестерца).

Жути картони: Мијић, Видаков, Димитров (Младост), Родић (Црвена звезда).

Младост: Милојевић, Димитров (од 62. Арсић), Јочић, Ковачевић, Максимовић, Мијић (од 21. Мандић), Поповић, Радоман (од 62. Миладиновић), Станковић (од 46. Млађовић), Танасијевић, Видаков (од 72. Катанић).

Резерве: Дражић, Арсић, Денић, Катанић, Мандић, Маричић, Марушић, Миладиновић, Миловановић, Млађовић, Савковић.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић (од 32. Панков), Драговић, Родић (од 78. Срнић), Кангва (од 66. Мијаиловић), Канга, Иванић, Букари (од 46. Катаи), Митровић, Пешић (од 46. Бен).

Резерве: Поповић, Гобељић, Лековић, Панков, Мијаиловић, Крстичић, Срнић, Николић, Бен, Катаи, Кулибали.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у утакмицу веома нападачки, настојећи да у раној фази меча дођу до предности. Прва озбиљнија ситуација је виђена већ у шестом минуту, када је Иванић оборен у казненом простору, а главни арбитар је након гледања ВАР-а досудио једанаестерац. Одговорност је преузео Пешић и шутирао у доњи леви угао, али је голман домаћих успео крајњим напорима да реагује и скрене лопту у корнер. Ипак, убрзо се исплатио труд црвено-белих. Играо се 12. минут, када је Иванић примио лопту од хитроногог Ераковића на двадесетак метара и из прве „опалио“ у сам десни угао и спектакуларно сместио лопту иза леђа немоћног Милојевића.

Наставили су наши првотимци са добром игром, па је тако у 20. минуту могло доћи до нове промене резултата. Родић је сјајно центрирао са левог бока, а одбијанац је стигао до Букарија, који је искоса шутирао у десну страну, али је голман домаћих успео рефлексном интеревнцијом да пошаље лопту у корнер. Само два минута касније, виђена је нова озбиљна ситуација пред голом гостију. Још једном је Родић послао сјајан центаршут на другу стативу, а Пешић је добро скочио и гађао главом, међутим, лопта је завршила преко гола. Принудно је мењао Милојевић у 32. минуту, те се на терену нашао Панков уместо Милуновића. До одласка на паузу, покушавали су наши фудбалери преко Иванића и Митровића, али се резултат није мењао.

Мењао је стратег нашег тима Милош Милојевић и на полувремену, па су се тако на терену нашли Катаи и Бен. Управо Катаи се нашао у сјајној прилици у 51. минуту. Митровић је одлично прошао по десном боку и оштро центрирао у казнени простор, а лопта је стигла до Звездине „десетке“, која је шутирала у даљи угао, али је лопта прозујала поред десне стативе. Ритам игре је опао у наставку, а изабраници Милоша Милојевића су мирном пас игром контролисали дешавања на терену.

У 71. минуту, црвено-бели су заслужено дуплирали предност након сјајне контре. Одлично се снашао Бен и истчао контра напад, ушао у казнени простор и несебично на другој стативи упослио Александра Катаија, којем није било тешко да из близине спроведе лопту у празну мрежу, за потпуно заслужених два гола предности. Могао је и Канга да се упише у листу стрелаца у 79. минуту, али није био довољно прецизан. Минут касније, запретио је и Митровић, када је после корнера покупио одбијену лопту, међутим, шутирао је преко гола.

У финишу меча видели смо два поготка. Прво је у 84. минуту Канга центрирао из корнера по земљи, лопту је пропустио Катаи, а Мирко Иванић се наместио и сјајно погодио даљи угао. Три минута касније је голман Милојевић непрописно зауставио брзоногог Митровића, а прецизан са беле тачке био је Гелор Канга. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама