Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crvenazvezda druga na Memorijalu “Dragan Šakota Šale”

Trofej namenjen pobedniku 21. Memorijalnog turnira „Dragan Šakota Šale“ otišao je u ruke odbojkašica Uba, koje su u finalu savladale domaću ekipu Crvene zvezde sa 3:1 po setovima 25:21, 25:13,21:25,25:18.

Ratko Pavličević, trener crveno-belih počeo je finale protiv Uba u sastavu: Taubner, Živojinović, Marković, Ćirović, Čanak, Stojić, Đurđević.

Trudile su se domaće odbojkašice od starta meča da nametnu svoj ritam, međutim sreća im je u odlučujućim poenima okrenula leđa. Uprkos porazu, crveno-bele devojke su ostavile dobra utisak, a sigurno će do početka sezone ispraviti i sitne nedostatke u igri.

Imale su lepu priliku izabranice Ratka Pavličevića da dođu do preokreta. Fatastično su odigrale treći set, uprkos početnom vođstvu Ubljanki, međutim u četvrtom su gošće uspele ponovo da se „odlepe“ i na kraju slave sa 3:1.

U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Bojana Čelić sa 20 ponena. Sa druge strane u Crvenoj zvezdi finalni meč sa 11 poena su završile Božica Marković i Tara Taubner.

Pre finalne utakmice u SC „Voždovac“ na Banjici odigran je i meč za treće mesto. Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove ubedljivo su savladale TENT sa 3:0 po setovima 25:9, 26:24, 28:26.

Utakmica je samo u prvom setu bila bez neizvesnosti, ipak u druga dva TENT je pojačao ritam, međutim ni to nije bilo dovoljno da se savlada vrlo dobra ekipa iz Stare Pazove. Najviše poena na meču imala je Branka Tica 20, dok je Jovana Zelenović duel za treće mesto završila sa 11 u pobedničkom timu. Najefikasnija u ekipi TENT-a bila je Ana Malešević sa 11 poena.

Za najboilju odbojkašicu turnira proglašena je igračica Uba, Anet Barbara Alfon Benitez, koja je na kraju imala učinak od 19 poena, a trofej joj je predao sportski direktor Crvene zvezde Nikola Rosić.

Treofeje pobedničkoj i ekipi Crvene zvezde predala je Vera Šakota, supruga pokojnog Dragana Šakote, po kome i ovaj prestižni turnir nosi ime.

Ratko Pavličević, uprkos porazu nije bio nezadovoljan posle utakmice. Čestitao je rivalu na pobedi i dodao:

Ub je odigrao finalni meč dobro, bili su bolji od nas i zasluženo pobedili. Nama ostaje da gledamo naredni korak, sledeću utakmicu.Moramo da idemo dalje, da probamo neke stvari da popravimo. Iskreno se nadam da ćemo zadržati tu neku pribranost i mirnoću. Radićemo, pa ćemo videti dokle ćemo doći. 

Šta je vašoj ekipi nedostajalo za preokret, uspeli ste da dobijete treći set?

– Jeste da je do nas, ali je i do protivnika, koji je dobro igrao. Nismo uspeli da im pariramo u nekim stvarima. Prvo napad nam nije bio na tom nivou, dosta smo se mučili. Tu nam je i pao neki moral i nismo uspeli da se podignemo u datom trenutku. Treći set je pokazao da možemo da preokrenemo, tako da ćemo i na tome raditi. Nedostaje nam taj napad, nadam se da ćemo uspeti to da ga popravimo – zaključio je Pavličević.

Nikola Rosić, generalni direktor Crvene zvezde uručio je nagradu najboljoj igračici na turniru Anet Barbari Alfon Benitez iz ŽOK Ub, a uprkos porazu crveno-belih devojaka imao je razloga za zadovoljstvo jer je organizacija turnira bila besprekorna.

– Čestitao bih ekipi Uba na osvojenom prvom mestu. Devojke su bile bolje, agresivnije, više su želele pobedu od nas i to je rezultat pokazao. Još je rano, naša prava forma tek bi trebalo da dođe, iako za nas serija teških utakmica počinje vrlo brzo. Samo bih želeo da shvatimo šta nas očekuje i da se mentalno spremimo,a kvalitet svakako imamo. Verujem u svoj tim i mislim da ćemo biti najbolji kao i prošle godine – rekao je Nikola Rosić, generalni direktor Crvene zvezde.

Iako su gubile finalni meč, crveno-bele devojke su se trudile do kraja, nisu odustajale, što može da raduje sve u klubu, jer izgubljene lopte za njih nema.

– Upravo tako. Želimo ove godine da se borimo za svaku loptu, svaki set i da napredujemo iz meča u meč.

Ostaje naravno mali žal što domaći trofej nije ostao u Ljutice Bogdana.

Prošle godine smo bili četvrti na ovom turniru, sada drugi, naš je, uvek je lepo ovde pobeđivati i beležiti dobar rezultat. Ipak, ima još dosta toga da se uklopi, ipak je ovo nova ekipa. Prava forma tek dolazi, verujem u ovaj tim – zaključio je Rosić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama