Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize CZBG

Aktivacija Zvezdinih udarnih igala u pravi čas

Ubedljivim slavljem u Novom Sadu, Crvena zvezda je napravila lepu uvertiru pred evropsku obavezu koja sledi u četvrtak. Ipak, uprkos pobedi crveno-beli sa zebnjom gledaju na zdravstveno stanje Nemanje Milunovića koji je prinudno zamenjen.

Već po sastavu za koji se odlučio Miloš Milojević mogu se naslutiti konture tima koji će pokušati da obezbedi prve bodove na evro-sceni iduće sedmice. Od standardnih, Seku Sanogo je ostao van protokola na ovom meču, a Aleksandar Katai šansu je čekao sa klupe. Odlučio se šef struke za ofanzivni tandem Kangva-Kanga na sredini terena budući da je rival ekipa sa najmanje datih golova u prvenstvu. Ako sagledamo da je u većini tih pogodaka participirao naš Andrija Radulović koji nije imao pravo nastupa protiv Zvezde po sporazumu o pozajmici, jasno je da je Mladost malo šta mogla da ponudi u ofanzivnom segmentu.

U ranim minutima meča posle kombinacije Bukarija i Ivanića, Zvezda je dobila penal pošto je Kovačević nekontrolisano startovao nad Ivanićem koji je šutirao. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Aleksandar Pešić, ali je njegov udarac pročitao i zaustavio golman Milojević.

Nije dugo Zvezda žalila za prilikom za vođstvo, pošto je do prednosti stigla u 12. minutu spektakularnim golom Mirka Ivanića. Strahinja Eraković je bio u retkoj situaciji ofanzivnog doprinosa kada je napravio višak blizu linije kaznenog prostora. Usledila je njegova povratna lopta za Ivanića koji je opalio sa dvadesetak metara. Udarac koji ne bi zaustavili ni golmani većeg kalibra od Alekse Milojevića doneo je prednost crveno-belima.

Deset minuta nakon toga još jedna velika prilika za Aleksandra Pešića, ali je iz peterca prebacio prečku udarcem glavom. Veća briga za navijače Zvezde od ovog promašaja bila je situacija sa Milunovićem koji se žalio na povredu. Trener Milojević je morao da posegne za izmenom i Pankovim sa klupe.

U drugom poluvremenu od starta su na terenu bili Katai i Ben. Odmah je u šanse ulazio Katai, za pet minuta se našao u dve dobre prilike. Do gola je stigao nešto kasnije. Igrao se 70. minut kada su domaći kobno pogrešili na sredini terena, Kanga je povukao polukontru i uposlio Bena na desnoj strani koji je odvukao štopere Mladosti za sobom, a onda uposlio Kataija koji je lakim pogotkom prekinuo dvomesečni golgeterski post.

U 79. minutu Kanga je vrlo snažno šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je otišla malo pored stative. Ipak, nije Gabonac ostao bez statističkog učinka na ovom meču. Najpre je u 84. minutu dobro spazio da su domaći fudbaleri kod kornera napravili veliki propust pri markaciji i ostavili šupljinu u kaznenom prostoru. Uputio je loptu po zemlji koju je Katai propustio za Ivanića, a onda je usledio drugi njegov pogodak udarcem iz polu-voleja. Zatim je Kanga stigao i do pogotka pošto je realizovao penal nakon što je Milojević bacio mrlju na svoju pristojnu partiju srušivši brzog Stefana Mitrovića.

Gosti su do najbolje prilike došli nesvakidašnjom greškom Dragovića. Posle lošeg pasa za Pankova, imali su domaći sjajnu priliku ali je Borjan u situaciji jedan na jedan sačuvao mrežu. Dobili su korner domaći i opet zapretili snažnim šutem koji je išao iskosa pod prečku, ali je kapiten našeg tima opet briljirao.

Bio je ovo najubedljiviji trijumf Miloša Milojevića na klupi Crvene zvezde. Zvezda je opet podsetila na ekipu sa početka prvenstva koja je u jednom momentu imala prosek od četiri datih golova po meču. Mirko Ivanić je posle povrede opet zablistao, pre pauze zbog povrede bio je u fantastičnoj formi pošto je bio najbolji asistent u timu. Katai tradicionalno sporo ulazi u sezonu, nadamo se da je ovaj gol najava buđenja, kako njega tako i čitavog kolektiva. Zvezda je dala nagoveštaj da može da igra u svom elementu u pravi čas, kad je najpotrebnije i kad će se prelamati evropska sezona.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

 

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama