Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Активација Звездиних ударних игала у прави час

Убедљивим слављем у Новом Саду, Црвена звезда је направила лепу увертиру пред европску обавезу која следи у четвртак. Ипак, упркос победи црвено-бели са зебњом гледају на здравствено стање Немање Милуновића који је принудно замењен.

Већ по саставу за који се одлучио Милош Милојевић могу се наслутити контуре тима који ће покушати да обезбеди прве бодове на евро-сцени идуће седмице. Од стандардних, Секу Саного је остао ван протокола на овом мечу, а Александар Катаи шансу је чекао са клупе. Одлучио се шеф струке за офанзивни тандем Кангва-Канга на средини терена будући да је ривал екипа са најмање датих голова у првенству. Ако сагледамо да је у већини тих погодака партиципирао наш Андрија Радуловић који није имао право наступа против Звезде по споразуму о позајмици, јасно је да је Младост мало шта могла да понуди у офанзивном сегменту.

У раним минутима меча после комбинације Букарија и Иванића, Звезда је добила пенал пошто је Ковачевић неконтролисано стартовао над Иванићем који је шутирао. Одговорност да изведе најстрожу казну преузео је Александар Пешић, али је његов ударац прочитао и зауставио голман Милојевић.

Није дуго Звезда жалила за приликом за вођство, пошто је до предности стигла у 12. минуту спектакуларним голом Мирка Иванића. Страхиња Ераковић је био у реткој ситуацији офанзивног доприноса када је направио вишак близу линије казненог простора. Уследила је његова повратна лопта за Иванића који је опалио са двадесетак метара. Ударац који не би зауставили ни голмани већег калибра од Алексе Милојевића донео је предност црвено-белима.

Десет минута након тога још једна велика прилика за Александра Пешића, али је из петерца пребацио пречку ударцем главом. Већа брига за навијаче Звезде од овог промашаја била је ситуација са Милуновићем који се жалио на повреду. Тренер Милојевић је морао да посегне за изменом и Панковим са клупе.

У другом полувремену од старта су на терену били Катаи и Бен. Одмах је у шансе улазио Катаи, за пет минута се нашао у две добре прилике. До гола је стигао нешто касније. Играо се 70. минут када су домаћи кобно погрешили на средини терена, Канга је повукао полуконтру и упослио Бена на десној страни који је одвукао штопере Младости за собом, а онда упослио Катаија који је лаким поготком прекинуо двомесечни голгетерски пост.

У 79. минуту Канга је врло снажно шутирао из слободног ударца, а лопта је отишла мало поред стативе. Ипак, није Габонац остао без статистичког учинка на овом мечу. Најпре је у 84. минуту добро спазио да су домаћи фудбалери код корнера направили велики пропуст при маркацији и оставили шупљину у казненом простору. Упутио је лопту по земљи коју је Катаи пропустио за Иванића, а онда је уследио други његов погодак ударцем из полу-волеја. Затим је Канга стигао и до поготка пошто је реализовао пенал након што је Милојевић бацио мрљу на своју пристојну партију срушивши брзог Стефана Митровића.

Гости су до најбоље прилике дошли несвакидашњом грешком Драговића. После лошег паса за Панкова, имали су домаћи сјајну прилику али је Борјан у ситуацији један на један сачувао мрежу. Добили су корнер домаћи и опет запретили снажним шутем који је ишао искоса под пречку, али је капитен нашег тима опет бриљирао.

Био је ово најубедљивији тријумф Милоша Милојевића на клупи Црвене звезде. Звезда је опет подсетила на екипу са почетка првенства која је у једном моменту имала просек од четири датих голова по мечу. Мирко Иванић је после повреде опет заблистао, пре паузе због повреде био је у фантастичној форми пошто је био најбољи асистент у тиму. Катаи традиционално споро улази у сезону, надамо се да је овај гол најава буђења, како њега тако и читавог колектива. Звезда је дала наговештај да може да игра у свом елементу у прави час, кад је најпотребније и кад ће се преламати европска сезона.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

 

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама