Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crveno-beli otvorili sezonu pobedom

Košarkaši Crvene zvezde mts otvorili su novu sezonu ubedljivom pobedom protiv ekipe MZT Skoplje Aerodrom rezultatom 87:67, u okviru 1. kola ABA lige.

Pred preko 3000 gledalaca u hali “Aleksandar Nikolić” crveno-beli su uspeli da opravdaju ulogu favorita i slavili uz 16 poena Adamsa, veliki broj asistencija (19) i samo 5 izgubljenih lopti.

Početak utakmice obeležila je nervoza obe ekipe, što je karakteristično za otvaranje takmičarskog dela sezone. Kao posledica toga, prva četvrtina je završena sa samo 22 poena (13:9). U nastavku meča izabranici Vladimira Jovanovića su pronašli napadački ritam i na poluvreme otišli sa 17 poena prednosti, uz samo 22 primljena koša kao rezultat jake odbrane i veliku minutažu koju je trener crveno-belih ukazao mladom Nikoli Topiću.

U nastavku igre crveno-beli su nametnuli igru koja im odgovara, sa puno raznovrsnosti i odličnih rešenja u napadu. U jednom momentu je bilo maksimalnih 27 razlike za domaćina (60:33). Crvena zvezda je do kraja kontrolisala utakmicu koju je nakon toga mirno privela kraju.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde je bio novajlija Džejlen Adams koji je ubacio 16 poena. Pratili su ga odlični Ivanović sa 12 i Martin sa 10 postignutih poena.

KK Crvena zvezda mts: Holand 8, Lazarević 7, Adams 16, Mitrović 8, Lazić 6, Martin 10, Ivanović 12, Ilić 7, Marković 3, Kuzmić, Topić 6, Bentil 4;

MZT: Stojanovski 17, Krastevski 14, Jitoglu 12…

Trener KK Crvena zvezda mts Vladimir Jovanović: „Čestitam igračima na pobedi, krenuli smo sezonu kako smo želeli. Kao što ste videli, prva utakmica je uvek nezgodna, u smislu da smo bili nervozni na početku. Ali, posle toga je naš kvalitet došao do izražaja, u nekim delovima smo igrali solidno, međutim, vidi se da nam igrači koji fale, koji su povređeni, da nedostaju timu. Pred nama je puno rada, ali verujem u tim, dobro treniraju, i svaki dan pokazujemo napredak, što meni kao treneru jako prija i motiviše. Sigurno da vreme koje nemamo za dodatno uigravanje je problem, ali verujem u tim”, rekao je Jovanović

Mladi Nikola Topić imao je značajnu minutažu u subotu uveče:

“Ideje koje imamo su malo iznuđene. Što se tiče Topića, talentovan je momak 2005 godiše, igrao je 20 minuta, računamo na njega ozbiljno. Na njemu je da radi, igrao je solidno, može puno bolje. Ali ima podršku svih nas, svih igrača. Stefan Marković mu puno pomaže i on je zaslužan za njegov rapidni napredak za ovo vreme”

O povratku na teren reprezentativca Nemanje Nedovića:

“Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U fazi je treninga, ne radi kontaktno sa ekipom, ali ide dobro, nadam se da će uskoro biti sa ekipom. Kada će odigrati prvu zvaničnu utakmicu, ne mogu trenutno da vam kažem. Verujemo u Adamsa, da ne verujemo ne bi bio sa nama. Njemu je potrebno vreme da se adaptira na novu ekipu, nov sistem igre, pričali smo nebrojano puta.Što se tiče oscilacija, ali drago mi je što se Branko Lazić baca na glavu, potom Džon Holand koji se baca na zapisnički sto. To vole navijači da vide, to volimo mi da vidimo” rekao je trener crveno belih.

Crveno-bele već u četvrtak očekuje otvaranje Evrolige i pakleno gostovanje Anadolu Efesu, aktuelnom prvaku Evrope. Ubrzo nakon toga (ponedeljak 13.10) košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju ekipu Budućnosti u derbiju 2. kola regionalne lige.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama