Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u narednu rundu Kupa Srbije, s obzirom da smo na gostovanju savladali ekipu Mačve rezultatom 0:2. Pitanje pobednika rešio je Nemanja Milunović sjajnim pogotkom glavom posle centaršuta Kataija u 48. minutu i doneo veliku radost treneru Milošu Milojeviću, a konačan rezultat postavio je Kings Kangva u nadoknadi vremena.

Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Stadion: „FK Mačva“, Šabac.

Sudija: Milan Ilić.

Strelci: Milunović u 48. i Kangva u 90. minutu.

Žuti kartoni: Vraštanović, Adamović, Belić (Mačva), Milunović (Crvena zvezda).

Mačva: Samurović, Popović, Stevanović, Jevtić, Vraštanović (od 60. Branković), Marjanović (od 77. Mijailović), Ristivojević, Adamović, Radunović (od 74. Nešković), Savković (od 60. Belić), Pejović (od 60. Kapetanović).

Rezerve: Savić, Marković, Pešić, Belić, Kapetanović, Bašić, Engaj, Branković, Mićanović, Mijailović, Nešković.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo (od 88. Srnić), Nikolić (od 64. Kangva), Ivanić (od 88. Motika), Mitrović, Katai (od 77. Krstičić), Kulibali (od 64. Pešić).

Rezerve: Vasiljević, Stanković, Eraković, Leković, Azarov, Mijailović, Srnić, Krstičić, Kangva, Motika, Pešić.

Napadala je Zvezda u identičnom maniru gotovo čitavo prvo poluvreme, tako što su bekovi centaršutevima tražili visokog Kulibalija i utisak je da su u prvih 45 minuta gotovo svi pokušaji našeg tima bili udarci glavom. Već u drugom minutu je Katai centrirao za Kulibalija koji je gađao glavom pored gola, a u sledećem napadu je i Mitrović bio najviši u skoku posle izvedenog kornera naše desetke.

Pretio je i Milunović glavom u 13. minutu, a svaki korner Crvene zvezde bila je potencijalna opasnost pred golom Samurovića. Ipak, deset minuta kasnije je kombinacija Kataija i Ivanića dovela do toga da potonji gađa preko gola sa ivice kaznenog prostora. Oprobao je udarac i Katai u 29. minutu, ali je lopta sa velike distance išla pravo u ruke Samurovića.

Do kraja poluvremena su i Milunović i Gobeljić gađali glavom, ali je Mačva uspevala da odoli konstantnim naletima izabranika Miloša Milojevića, pa se na petnaestominutni odmor otišlo bez golova.
Upornost se isplatila našim fudbalerima već na startu drugog poluvremena kad je Katai centrirao iz kornera, a najviši u skoku bio Nemanja Milunović i glavom pogodio samo rašlje Samurovićevog gola u 48. minutu. Po vođstvu, počela je Zvezda više da igra po zemlji i da kontroliše utakmicu u potpunosti, a rastrčao se Mitrović u 58. minutu i posle driblinga po desnom boku gađao sa dvadesetak metara, ali je od svega izborio samo korner.

Menjao je Milojević poziciju za poziciju, pa su se u igri našli Kangva i Pešić umesto Nikolića i Kulibalija. Ponovo je korner bio znak da sledi prilika za Zvezdu, pa je u dva navrata Katai centrirao za Pankova u 66. minutu, a snažnom štoperu malo nedostajalo da se upiše u strelce. Imao je Samurović posla u 68. minutu kada je Ivanić izveo slobodan udarac, Sanogo grudima spustio za Kataija koji je gađao iz dotrčavanja, ali je bio na mestu čuvar mreže Mačve.

Dobro je gađao Kangva u 76. minutu kada je sa skoro trideset metara „opalio“ po lopti koja je imala nezgodnu putanju i zbunila Samurovića koji je morao da interveniše i pošalje je u korner. Prve minute ove sezone zabeležio je Krstičić koji se u potpunosti oporavio od povrede i na teren zamenio Kataija,. Malo je falilo da Mitrović u 83. minutu postigne fantastičan gol, jer je u prodoru nanizao nekoliko fudbalera Mačve, ali gađao tik preko gola. Do kraja meča su šansu dobili i Srnić i Motika umesto Sanoga i Ivanića, a tačku na meč u nadoknadi je stavio Kings Kangva koji je iskoristio nepažnju Belića, oduzeo mu loptu u petercu i postavio konačan rezultat na današnjem meču.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama