Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Vasić, Banićević i Seman crveno-beli

Dušan Vasić, Bojan Banićević i Lukas Seman novi su članovi VK Crvena zvezda za predstojeću sezonu.

Dušan Vasić (29, spoljna strana) je povratnik u redove Crvene zvezde nakon tri godine. U prvom mandatu, u sezoni 2018/19 postigao je 71 gol na 39 utakmica. Ponikao je u rodnom Novom Sadu i Vojvodini, zatim je nastupao za italijansku Florenciju, Panatinaikos i Vuljagmeni u Grčkoj, splitski Jadran pre dolaska u Crvenu zvezdu, a za Šabac i Dinamo Tbilisi po odlasku. Standardni je član reprezentacije Gruzije.

Bojan Banićević (29, bek) je reprezentativac Crne Gore, koji iza sebe ima veliko inostrano iskustvo sticano u poslednjih šest godina. Ponikao je na Škveru, u Jadranu iz Herceg Novog, zatim nastupao za Eger i Miškolc u Mađarskoj, Hanju u Grčkoj, Turkoa Lil u Francuskoj, a proteklu sezonu bio deo Katanije.

Lukas Seman (35, centar) slovački internacionalac koji je poslednjih 10 godina jedan od najboljih centara šampionata Mađarske je najzvučnije pojačanje. Kapiten reprezentacije Slovačke nastupao je za dubrovački Jug, Eger, Segedin, OŠC i Miškolc i biće od velikog značaja za ekipu Dejana Savića.

Novi član Crvene zvezde je i mladi Veljko Fuštić (2005), šampion Evrope protekle sezone sa kadetskom reprezentacijom Srbije, koji je priključen iz Beograda, dok su deo prvog tima i izdana Zvezdine škole Relja Danković i Luka Gavrilović, koji je nastupao za Radnički iz Kragujevca.

Ekipu su napustili Bogdan Đurđić (Savona), Stefan Pješivac (Dinamo Tbilisi), Petar Smiljević se vratio u Partizan, Darko Stojanović je prešao u redove NBG Vukova, Filip Gardašević, Dušan Trtović i Nikola Rađen.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama