Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Напредак 1:0 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Напредак резултатом 1:0, у оквиру 12. кола националног шампионата. Питање победника, иако су изабраници Милоша Милојевића имали сијасет прилика, решио је Александар Пешић поготком у 68. минуту и тако донео важна три бода пред репрезентативну паузу која следи. 

 

Црвена звезда – Напредак 1:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 4.085.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелац: Пешић у 68. минуту.

Жути картони: Гобељић (Црвена звезда), Керкез (Напредак).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић, Родић, Мијаиловић (од 46. Иванић), Николић (од 61. Кангва), Канга, Букари (од 61. Бен), Катаи (од 82. Саного), Пешић (од 88. Митровић).

Резерве: Поповић, Панков, Милуновић, Саного, Станковић, Кангва, Иванић, Ибрахим, Бен, Митровић, Кулибали.

Напредак: Петрић, Керкез, Вукајловић, Чечарић (од 58. Јовановић), Бастајић (од 75. Шарић), Мићин (од 69. Стевановић), Матић (од 75. Кочић), Болха, Ђековић, Крстић (од 58. Пантић), Путинчанин.

Резерве: Савић, Пријовић, Пантић, Шарић, Кочић, Лабан, Пројић, Стевановић, Рашковић, Јовановић.

Утакмица је почела доста мирно на обе стране, а изабраници Милоша Милојевића су концентрисаном пас игром контролисали дешавања на терену. Играло се претежно на половини гостију, али у првих петнаест минута није виђена готово ни једна озбиљнија прилика. Наши првотимци су први пут запретили у 24. минуту. Гобељић је добро прошао по десном боку и центрирао у казнени простор, где је скочио Катаи, али је главом шутирао само у руке гостујућем чувару мреже. Још озбиљнија шанса виђена је четири минута касније. Родић је искористио простор на левој страни и послао лопту пред гол, а голман гостију је у последњем тренутку реаговао и спречио да она заврши у мрежи.

Још једна добра ситуација пред голом Крушевљана виђена је у 31. минуту. Родић је ушао са левог бока у средину и искоса гађао даљи угао, а Петрић је само одбио лопту до Гобељића, који је шутирао поред гола из отворене позиције. Могао је Катаи да промени резултат у 37. минуту, након сјајне акције. Николић је лоптом у простор упослио Звездину „десетку“, која је примила лопту и „испалила“ пројектил ка голу, али је голман гостију успео да интервенише и спречи да лопта заврши у голу. Били су наши фудбалери близу и у самом финишу првог полувремена, али је Пешић након доброг центаршута Родића шутирао главом право у гостујућег чувара мреже, те се на паузу отишло без голова.

Држали су изабраници Милоша Милојевића иницијативу и од старта другог дела утакмице, али се резултат није мењао. Низали су се напади један за другим, претили су Катаи и Иванић у неколико ситуација, али без реализације. Ипак, труд црвено-белих се исплатио у 68. минуту. Катаи је још једном сјајно пробио по левом боку и центрирао, а лопта је на путу до Александра Пешића закачила Јовановића, ипак, наш нападач је остао фокусиран и рутински, главом матирао Петрића из петерца. Могао је и Драговић шест минута касније да дуплира предност, када је Канга сјајно центрирао у казнени простор, где је управо штопер нашег тима био највиши и добро шутирао, али је Петрић крајњим напорима успео да интервенише и спречи нову промену резултата.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама