Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић: Морамо да покажемо приступ као против Монака

Шеф стручног штаба нашег тима Милош Милојевић је изнео очекивања пред утакмицу 12. кола Суперлиге Србије, коју ће фудбалери Црвене звезде одиграти на стадиону „Рајко Митић“ сутра од 17 часова.

Говорио је Милојевић о стратегу Напретка.

– Ради се о квалитетном тренеру који је Звезди правио проблеме, знам га и из свог личног искуства. Упознати смо са његовом филозофијом и да је Напредак организована екипа, тако да је на нама да добром и брзом игром разбијемо ту концепцију и уђемо у утакмицу добро, агресивно и са енергијом, да бисмо могли да добијемо то што желимо – истакао је Милојевић.

Истакао је шеф стручног штаба црвено-белих да би Вељко Николић могао да почне утакмицу.

– Наравно да би Николић могао, знамо који квалитет има и надамо се да ће наставити у истом ритму као што је то било у претходних неколико утакмица.

Одговорио је Милојевић и на питање ко ће бити први избор на позицији нападача, с обзиром на повреду Александра Пешића.

– Александар Пешић.

Осврнуо се стратег нашег тима и на статус Немање Мотике.

– Статус Мотике је исти као и свих осталих играча на тој позицији, ту је највећа конкуренција. Мислим да постоји велики потенцијал код њега, велика жеља. Да ли је ова утакмица права за њега или није, то ћемо видети, али свакако да рачунамо на Мотику и имамо га у плановима.

На питање да ли ће две недеље без утакмица бити довољно да се екипа врати на победнички колосек, Милојевић је рекао следеће.

– Мислим да то морамо да урадимо сутра, а свакако да ће нам две недеље тренинга помоћи да будемо још бољи.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на чињеницу да Катаи није био у стартној постави против Трабзона.

– Катаи је огроман професионалац, тако да никаквих проблема није било. Имам праксу да са играчима разговарам и они знају кад играју и кад не играју зашто не играју. Он је наш главни играч, тако да не постоји ни трунка сујете код њега. Катаи је ту за колектив, спреман је да игра кад и колико му ми кажемо. Желимо да он игра стално и на свом нивоу, на њега рачунамо и сутра. Што се тиче питања да ли је битно да постигне гол, мислим да је пре свега најважније да екипа победи, а ко ће постићи гол, то је најмање битно.

Говорио је Милојевић и о стању у екипи услед нешто слабијих резултата.

– Екипа је у добром стању, наравно да тим који је навикао да побеђује константно пољуља сваки лошији резултат. Треба нам из утакмице у утакмицу да се подижемо, али и ниво форме и резултате. То је улога тренера, да када не иде добро екипу подигне. На мени је да заједно са момцима исправим те ствари. Не бих се враћао на то што је било, ради се о Европи, о томе ћемо причати кад буде дошло време за Европу. Мислим да смо у првенству и против Новог Пазара показали карактер и против ТСЦ јако добру игру, која нажалост није крунисана. Убеђен сам да ћемо из утакмице у утакмицу расти.

Истакао је стратег црвено-белих да је и даље оптимиста када је у питању европско пролеће.

– Оптимиста сам, али ћемо о Европи говорити када будемо играли европску утакмицу, сада нас очекује утакмица против Напретка, фокусирани смо на тај меч и максимално смо озбиљни у припреми утакмице. Морамо да покажемо однос који је на нивоу оног који је био против Монака или бољи, то је једино што желим, а знамо да имамо квалитет да победимо било ког противника – закључио је Милош Милојевић.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама