Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Одлична провера и тесан пораз од Монака

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од екипе Монака резултатом 93:88, у оквиру прве утакмице на припремном турниру „Глориа Цуп“ у Анталији.

Црвено-белима је ово први пораз на овогодишњим припремама, након две победе које су остварили у Београду.

Меч у Анталији био је права и добра провера за ову фазу припрема против тима који је наступио практично комплетан и који има највише амбиције у Евролиги ове сезоне.

Најефикаснији у редовима Звезде је био Огњен Добрић са 18 поена, по 11 су додали Филип Петрушев и Стефан Марковић. Запажену улогу су имали Бен Бентил и Стефан Лазаревић који су меч завршили са 10 поена.

Одлична последња деоница утакмице у Анталији у којој су црвено – бели показали свој квалитет и имали на крају шансу да дођу и до победе.

Екуп Црвене звезде мтс очекују још два меча у Анталији, која су заказана за 16. и 18. септембар.

КК Црвена звезда мтс:Холанд 6, Лазаревић 10,Адамс 9, Митровић 6, Лазић 3, Мартин 4, Добрић 18, Ивановић, Илић,Марковић 11, Петрушев 11,Бентил 10;

АС Монацо: Џејмс 20, Лојд 13,Донта Хол 13, Блосомгејм 12…

Подсетимо, Црвена звезда у овим мечевима не може да рачуна на Немању Недовића који није отпутовао са екипом у Турску, док је Никола Ивановић одиграо први меч након повреде. На овој утакмици нису се “скидали” Кузмић и Топи.

Наредни ривал у Турској биће екипа Јенисеја у петак, а у недељу следи и дуел са Локомотивом из Краснодара.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама