Блог Фудбал ЦЗБГ

Зашто ћути Арена Спорт? Зашто ћути Звезда? Где је ВАР?

Фото: М. Вукадиновић

Фудбалери Црвене звезде синоћ су одиграли меч против екипе ТСЦ-а и нису успели да забележе победу. Резултат је након 90 минута игре био 1:1, па се предност црвено-белих, у односу на екипу Партизана, смањила на 5 бодова.

Није срамота одиграти нерешено, нити је то неко велико чудо, посебно не када се узме у обзир да је недавно Звездину клупу напустио Дејан Станковић и да је екипа по прилично уздрмана. Милош Милојевић није успео у потпуности да тргне екипу, али је донекле и својом поставком игре, као и играчким кадром, допринео да синоћ Звезда остане без два бода. 

Али оно што, поред свега тога, боде очи јесу две спорне ситуације у којима су црвено-бели тражили од судије да свира најстрожу казну, али се Новак Симовић ни једном није огласио. Оно што боде очи јесте да Арена Спорт ни у једном тренутку, како за време утакмице, а тако и после ње, није поновила снимке спорних ситуација. Потпуно је нормално да се Звездини навијачи питају зашто је то тако и да ли постоји разлог да једна ТВ кућа, која је рецимо за дерби поновила ко зна колико пута ситуацију након које је суђен пенал за Партизан, синоћ се неудостоји ни један једини пут да покаже шта се дешавало у шеснаестерцу ТСЦ-а. Када знамо да по нечијим налозима иста ТВ кућа утишава скандирање гледалаца, питамо се да ли по налозима истих, или неког другог, прескаче и ове спорне моменте на штету Црвене звезде?

Такође, поставља се питање шта раде људи у ВАР соби и да ли они раде по нечијем налогу јер синоћ ни у једној од те две ситуације нису позвали судију да сачека како би се проверило да ли је било елемената за најстрожу казну или не. Тако ВАР соба није поступала у 168. вечитом дербију. Двоструки аршини? Процените сами.

И за крај, зашто се нико из Црвене звезде није огласио по питању тога нити је пустио на Звездином каналу спорне снимке? Тако нешто прије није било могуће јер би се људи из клуба одмах огласили, а сада се ћути. Можда је и то по нечијем налогу?

Све у свему, првенство еј и даље у нашим “ногама”. Биће можда још утакмица где ћемо одиграти нерешено (надамо се да пораза неће бити) и то није страшно нити је крај света, али овакви аршини ипак нису нешто на шта треба да ћутимо. И НЕЋЕМО!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • По нечијем “налогу” ??? Па ви сте створени по нечијем НАЛОГУ као и ваш брат близанац. Ви се буните,ви који већ годинама водите у Европи по броју свираних пенала за вас у домаћем шампионату!Ви којима је дозвољено све ,а највише да гурнете шаку у државни буџет и да вадите колико хоћете. Ви се нешто буните,ви који сте уз помоћ медија направили да је звезда важнија од репрезентације Србије и стадион је углавном поолупразан кад игра репрезентација,а ви сте као неки “чувари Србства”. Ма мука ми је од вас и вашег брата близанца,вечито кукакање ко је више од државе добио,коме је више утакмица намештено,кме,кме,кме……..

Скочи на траку са алаткама