Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – TSC 1:1 (1:1)

Na proslavi 59. rođendana naše Marakane, fudbaleri Crvene zvezde su remizirali sa TSC-om rezultatom 1:1, u okviru 10. kola Superlige Srbije.

 

Crvena zvezda – TSC 1:1 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 5881.

Sudija: Novak Simović.

Strelci: Ilić (autogol) u 45. minutu za Crvenu zvezdu, a Jovanović u 42. minutu za TSC.

Žuti kartoni: Eraković (Crvena zvezda), Ilić, Stojić, Kuveljić, Stojković (TSC).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Milunović, Dragović, Azarov (od 46. Kanga), Srnić (od 78. Nikolić), Kangva (od 87. Ben), Bukari (od 78. Ibrahim), Katai, Pešić (od 70. Kulibali).

Rezerve: Popović, Stanković, Pankov, Leković, Sanogo, Nikolić, Kanga, Ben, Mitrović, Ibrahim, Kulibali.

TSC: Ilić, Cvetković, Čalušić, Stojić, Petrović (od 65. Antonić), Đakovac, Kuveljić (od 65. Tomanović), Milosavljević, Stojković, Jovanović (od 74. Stanojev), Ratkov (od 56. Vukić).

Rezerve: Filipović, Bursać, Tomanović, Vukić, Mirčevski, Antonić, Stanojev, Špalek, Milosavić, Krstić.

U nešto drugačijoj formaciji u odnosu na prethodne utakmice, fudbaleri Crvene zvezde su izašli na megdan TSC-u. Odlučio se Milojević za sastav sa trojicom štopera, a položaj bekova na startu meča koji su stajali izuzetno visoko, pokazao je da je reč o ofanzivnoj formaciji i postavci igre talentovanog stratega.

Presing se igrao od starta meča, a mogao je da urodi plodom već u četvrtom minutu kada je Čalušić odigrao povratni pas za Ilića, to je pomno pratio Pešić i bio veoma blizu da preseče loptu, ali je mladi čuvar mreže u poslednjem trenutku intervenisao ispred našeg napadača. S druge strane, gosti su prvi put zapretili u sedmom minutu kada je Kuveljić šutirao sa dvadesetak metara, ali nije to bio problem za Borjana.

Nastavili su da se nižu napadi crveno-belih, a utisak je bio da bi Srnićev udarac sa ivice kaznenog prostora iz 15. minuta završio u mreži, da na putu do nje nije zakačio Stojića i promenio pravac, iako je mladi Ilić delovao matirano. Zatresla se i stativa, četiri minuta kasnije, kada se Katai izvukao na levi bok i centrirao za Kangvu koji je neometano sa nekoliko metara gađao, ali umesto gola, pogodio okvir.

Trk Milunovića iz 22. minuta nije nagrađen golom, iako je stameni štoper prošao dobar deo terena sa loptom i odložio je za Kataija, čiji je udarac sa desetak metara, uspeo da izblokira Petrović. Zapretio je i Dragović u 33. minutu posle kornera koji je izveo Katai, ali je iz voleja gađao pravo u Ilića.Posla je bilo i za Borjana i to u dva navrata u 36. minutu. Prvo je Ratkov gađao glavom sa nekoliko metara, a onda je Đakovac „tukao“ sa distance, međutim, u oba navrata je fantastično intervenisao u svom stilu kapiten našeg tima i ulio dodatnu sigurnost našem timu. Driblao je Katai u svom stilu u 41. minutu, ostavio Đakovca „na leđima“ i gađao, međutim, kao i tokom većeg dela prvog poluvremena, gosti su pravovremeno uspevali da blokiraju udarce naših ofanzivaca, pa je lopta završila tik pored stative, nakon što je zakačio Stojić.

U završnici prvog dela igre, viđena su dva gola. Prvo su gosti poveli u 42. minutu kada je Jovanović pogodio iskosa sa leve strane pod prečku Borjanovog gola, a onda smo u poslednjim trenucima prvog poluvremena stigli do izjednačenja. Izveo je Katai slobodan udarac, Milunović glavom pogodio stativu, a lopta iz odbitka udarila Ilića u nogu, te je mladi čuvar mreže praktično matirao samog sebe.

Menjao je Milojević već na startu drugog poluvremena, pa se u igri našao Kanga umesto Azarova. Mogao je i Kangva da pogodi u 52. minutu, ali ponovo blok defanzivne linije TSC-a, jednostavno nije dozvolio da lopta bude upućena ka Iliću. Malo je nedostajalo da Katai iskoristi odbitak iz 57. minuta kada je Čalušić nespretno intervenisao, a naša „desetka“ sa ivice kaznenog prostora gađala tik pored stative. Minut kasnije je i Kanga gađao preko gola, a na Marakani jesve  „ključalo“, jer su navijači želeli pogodak. U tim trenucima je napravljena i fantastična atmosfera ispraćena vatrometima čime se obeležio 59. rođendan naše druge kuće – naše Marakane.

Nije stajala Zvezda sa opasnim napadima, a Kangva je nanizao nekolicinu fudbalera i ostavio loptu za Bukarija koji je u 62. minutu, iz izgledne prilike, pogodio prečku. Mogao je Bukari i dva minuta kasnije da se upiše u strelce kada je gađao sa ivice kaznenog prostora, ali se mladi Ilić izvio koliko je dugačak i uspeo da pošalje loptu u korner.

Nastavio je Milojević da menja, pa je u 70. minutu priliku dobio Kulibali umesto Pešića. Iako je izmena „pozicija za poziciju“, činjenica je da je reč o drugačijem tipu napadača, te je bila jasna namera mladog stratega, da centarfor iz Malija bude taj koji će probati da probije „bunker“ gostiju. Šansu su potom dobili i Nikolić i Ibrahim, kao i nešto docnije Ben…

Gađao je glavom Kulibali u 80. minutu posle centaršuta Kataija, ali nije mladog Ilića demotivisao autogol sa kraja prvog poluvremena, pa je nastavio da brani sjajno i ujedno zaustavio udarac visokog napadača bez većih problema. Nastojali su naši fudbaleri da dođu do pogotka i osvoje nova tri boda u Superligi, ali nedostajalo je više sreće u završnici, pogotovo u poslednjim sekundama meča kada smo imali dve prilike. Prvo je Ben poslao oštru loptu iz slobodnog udarca koja je prozujala kroz peterac gostiju, a potom izveo i aut iz kog Dragović nije uspeo da se upiše u strelce. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama