Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – ТСЦ 1:1 (1:1)

На прослави 59. рођендана наше Маракане, фудбалери Црвене звезде су ремизирали са ТСЦ-ом резултатом 1:1, у оквиру 10. кола Суперлиге Србије.

 

Црвена звезда – ТСЦ 1:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 5881.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Илић (аутогол) у 45. минуту за Црвену звезду, а Јовановић у 42. минуту за ТСЦ.

Жути картони: Ераковић (Црвена звезда), Илић, Стојић, Кувељић, Стојковић (ТСЦ).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Милуновић, Драговић, Азаров (од 46. Канга), Срнић (од 78. Николић), Кангва (од 87. Бен), Букари (од 78. Ибрахим), Катаи, Пешић (од 70. Кулибали).

Резерве: Поповић, Станковић, Панков, Лековић, Саного, Николић, Канга, Бен, Митровић, Ибрахим, Кулибали.

ТСЦ: Илић, Цветковић, Чалушић, Стојић, Петровић (од 65. Антонић), Ђаковац, Кувељић (од 65. Томановић), Милосављевић, Стојковић, Јовановић (од 74. Станојев), Ратков (од 56. Вукић).

Резерве: Филиповић, Бурсаћ, Томановић, Вукић, Мирчевски, Антонић, Станојев, Шпалек, Милосавић, Крстић.

У нешто другачијој формацији у односу на претходне утакмице, фудбалери Црвене звезде су изашли на мегдан ТСЦ-у. Одлучио се Милојевић за састав са тројицом штопера, а положај бекова на старту меча који су стајали изузетно високо, показао је да је реч о офанзивној формацији и поставци игре талентованог стратега.

Пресинг се играо од старта меча, а могао је да уроди плодом већ у четвртом минуту када је Чалушић одиграо повратни пас за Илића, то је помно пратио Пешић и био веома близу да пресече лопту, али је млади чувар мреже у последњем тренутку интервенисао испред нашег нападача. С друге стране, гости су први пут запретили у седмом минуту када је Кувељић шутирао са двадесетак метара, али није то био проблем за Борјана.

Наставили су да се нижу напади црвено-белих, а утисак је био да би Срнићев ударац са ивице казненог простора из 15. минута завршио у мрежи, да на путу до ње није закачио Стојића и променио правац, иако је млади Илић деловао матирано. Затресла се и статива, четири минута касније, када се Катаи извукао на леви бок и центрирао за Кангву који је неометано са неколико метара гађао, али уместо гола, погодио оквир.

Трк Милуновића из 22. минута није награђен голом, иако је стамени штопер прошао добар део терена са лоптом и одложио је за Катаија, чији је ударац са десетак метара, успео да изблокира Петровић. Запретио је и Драговић у 33. минуту после корнера који је извео Катаи, али је из волеја гађао право у Илића.Посла је било и за Борјана и то у два наврата у 36. минуту. Прво је Ратков гађао главом са неколико метара, а онда је Ђаковац „тукао“ са дистанце, међутим, у оба наврата је фантастично интервенисао у свом стилу капитен нашег тима и улио додатну сигурност нашем тиму. Дриблао је Катаи у свом стилу у 41. минуту, оставио Ђаковца „на леђима“ и гађао, међутим, као и током већег дела првог полувремена, гости су правовремено успевали да блокирају ударце наших офанзиваца, па је лопта завршила тик поред стативе, након што је закачио Стојић.

У завршници првог дела игре, виђена су два гола. Прво су гости повели у 42. минуту када је Јовановић погодио искоса са леве стране под пречку Борјановог гола, а онда смо у последњим тренуцима првог полувремена стигли до изједначења. Извео је Катаи слободан ударац, Милуновић главом погодио стативу, а лопта из одбитка ударила Илића у ногу, те је млади чувар мреже практично матирао самог себе.

Мењао је Милојевић већ на старту другог полувремена, па се у игри нашао Канга уместо Азарова. Могао је и Кангва да погоди у 52. минуту, али поново блок дефанзивне линије ТСЦ-а, једноставно није дозволио да лопта буде упућена ка Илићу. Мало је недостајало да Катаи искористи одбитак из 57. минута када је Чалушић неспретно интервенисао, а наша „десетка“ са ивице казненог простора гађала тик поред стативе. Минут касније је и Канга гађао преко гола, а на Маракани јесве  „кључало“, јер су навијачи желели погодак. У тим тренуцима је направљена и фантастична атмосфера испраћена ватрометима чиме се обележио 59. рођендан наше друге куће – наше Маракане.

Није стајала Звезда са опасним нападима, а Кангва је нанизао неколицину фудбалера и оставио лопту за Букарија који је у 62. минуту, из изгледне прилике, погодио пречку. Могао је Букари и два минута касније да се упише у стрелце када је гађао са ивице казненог простора, али се млади Илић извио колико је дугачак и успео да пошаље лопту у корнер.

Наставио је Милојевић да мења, па је у 70. минуту прилику добио Кулибали уместо Пешића. Иако је измена „позиција за позицију“, чињеница је да је реч о другачијем типу нападача, те је била јасна намера младог стратега, да центарфор из Малија буде тај који ће пробати да пробије „бункер“ гостију. Шансу су потом добили и Николић и Ибрахим, као и нешто доцније Бен…

Гађао је главом Кулибали у 80. минуту после центаршута Катаија, али није младог Илића демотивисао аутогол са краја првог полувремена, па је наставио да брани сјајно и уједно зауставио ударац високог нападача без већих проблема. Настојали су наши фудбалери да дођу до поготка и освоје нова три бода у Суперлиги, али недостајало је више среће у завршници, поготово у последњим секундама меча када смо имали две прилике. Прво је Бен послао оштру лопту из слободног ударца која је прозујала кроз петерац гостију, а потом извео и аут из ког Драговић није успео да се упише у стрелце. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама